Autor: Informer.rs

03.03.2023.

07:38

Foto: Starsportphoto

Sport

VAŽNA INFORMACIJA ZA DELIJE I GROBARE! Evo gde možete da gledate prenos 169. večitog derbija!

TV prenos svetkovine srpskog fudbala možete da pratite na Arena Sport Premium 1 kanalu, dok tekstualni prenos meča možete da pratite na Informer.rs.

Domaćin ima 13 bodova prednosti, igraće pred svojim navijačima, a ekipa je u fantastičnoj formi i ove sezone je neporažena u prvenstvu.

S druge strane, Partizan je u rasulu, pošto je prošle nedelje eliminisan iz Evrope, a onda je pre samo pet dana promenio trenera. Umesto Gordana Petrića ekipu sad vodi Igor Duljaj, koji je uspeo da održi tek nekoliko treninga i nada se da njegov tim barem neće biti poražen.

Informer

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević smatra da je najvažnije ko će podići trofej na kraju sezone.

- Neće biti neuspeh za Zvezdu ako ne pobedi u derbiju, ali ostao bi gorak ukus. Želimo da dobijemo. Međutim, Italijani kažu: kad imaš evro u džepu, nemoj da ga izgubiš. Dobro je ako možeš da zaradiš. Bude li nerešeno - nikom ništa. Od trenutka kad sam došao u Zvezdu pričamo o tome da budemo prvi 26. maja, na kraju sezone, a mi dobro idemo ka tom cilju. Poslednjih godina smo razmazili javnost jer dobijamo mnogo utakmica i to je dobra navika. Nadam se da ćemo je zadržati, ali ništa se u životu ne mora. Mora se samo roditi i umreti - kazao je Milojević pred utakmicu.

Informer

 

Novi strateg crno-belih Igor Duljaj svestan je da je šampionska trka maltene izgubljena, ali ne predaje.

Biće teško. Kažu da nemamo šta da izgubimo, ali se ne bih saglasio s tim. Može mnogo i da se dobije i da se izgubi. Zvezda je lider, igra na svom terenu, uvek sam poštovao rivala, bez obzira na ime, ali poštujem i svoj tim, verujem u njega. Nekad šok terapija deluje, nekad ne. Daleko od toga da idemo sa podignutom belom zastavom. Dolazimo da pokažemo šta znamo, jer je Partizan u nekoliko utakmica pokazao da i te kako može da igra kvalitetan fudbal, kao protiv Kelna. Nadam se povoljnom rezultatu i dobroj igri - kaže Duljaj.