• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2023

10:15

OVO SE NE PAMTI! Pogledajte kvote za 169. večiti derbi!

Starsportphoto

Fudbal

OVO SE NE PAMTI! Pogledajte kvote za 169. večiti derbi!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće u petak na stadionu "Rajko Mitić" od 19.00 časova 169. večiti derbi (Arena 1 prem).

Izabranici Miloša Milojevića su rasterećeniji, u boljoj formi, a imaju i prednost od 13 bodova. S druge strane, Partizan je u nezavidnoj situaciji, vezao nekoliko katastrofalnih rezultata. Eliminisan je iz Evrope, opet je kiksnuo u Superligi Srbije, a pre samo nekoliko dana došlo je do smene na klupi - umesto Gordana Petrića crno-vele će voditi Igor Duljaj.

Zvezda je zbog svega navedenog izraziti favoriti kada je reč o kladionicama, pošto je kvota na pobedu Zvezde 1,9, na nerešeno 3,5, a na trijumf Partizana 4,7. Ovako drastična razlika između kvota je zaista nešto što se ne pamti.

Foto: Starsportphoto

 

Aktuelni šampion kod kuće u prvenstvu nije poražen od komšija još od 2017. i želi sada da nastavi tu tradiciju. Zvezda bi pobedom mogla faktički da reši pitanje šampiona.

Crno-beli bi u slučaju poraza došli u veoma nezgodnu situaciju da se do kraja prvenstva bore za drugo mesto sa TSC-om, Čukaričkim i Vojvodinom, koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Foto: Starsportphoto

 

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković (22) priznaje da jedva čeka sutrašnji okršaj sa komšijama.

- Volim da igram derbije, taj ambijent i onaj pozitivni pritisak sa kojim sam naučio da se nosim još u mlađim kategorijama. Siguran sam da nas očekuje fudbalski spektakl, koji će upotpuniti atmosfera koju prave naši navijači. Ova utakmica je izuzetno važna za samopouzdanje, ne razmišljamo o bodovnoj prednosti, niti će to da utiče na naš pristup. Nema lepšeg osećaja nego ostvariti pozitivan rezultat u najvećem meču srpskog fudbala - tvrdi Eraković.

Foto: tanjug

 

Bivši napadač Partizana Srđan Radonjić uveren je da novi trener Igor Duljaj može da trgne "parni valjak" i ostvari pobedu u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

- Igrao sam s Dukijem i znam da je njegova ljubav prema Partizanu ogromna, ali neće mu biti lako. Njemu sad treba najveća pomoć, počev od navijača. Čini mi se da pojedini igrači ne shvataju čiji dres nose i kakva je to odgovornost. Situacija je teška, u desetak dana svašta se izdešavalo. Ipak, uzdam se u Igora, on je uvek bio neverovatan borac, ima energiju i želim mu da to prenese i na igrače. Moraće da daju trista posto na "Marakani" kako bi pobedili i makar malo spustili tenziju - poručio je Radonjić za Informer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija