• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

02.03.2023

06:34

ČUVENI ASOVI VEČITIH RIVALA PRED 169. DERBI! Janković: Zvezda dobija! Radonjić: Duljaj je adut

Starsportphoto

Fudbal

ČUVENI ASOVI VEČITIH RIVALA PRED 169. DERBI! Janković: Zvezda dobija! Radonjić: Duljaj je adut

Podeli vest

Nekadašnji fudbaleri večitih rivala Boško Janković (38) i Srđan Radonjić (41) smatraju da se 169. derbi neće završiti remijem, već svaki veruje u trijumf svog bivšeg kluba (19.00, Arena 1 premijum)!


Boško Janković smatra da crveno-beli imaju znatno jači tim i očekuje da to potvrde na "Marakani", dok je Srđan Radonjić uveren da njegov bivši saigrač Igor Duljaj može da trgne Partizan.

Za nastavak tradicije

Nekada sjajni vezista smatra da crveno-beli imaju jači tim od crno-belih i očekuje da će to potvrditi u predstojećem okršaju na "Marakani". S druge strane, bivši napadač uveren je da novi trener Igor Duljaj može da trgne "parni valjak" i ostvari pobedu u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Napadački

Dosta nam je više da gledamo dosadne derbije, nadam se golovima
Boško Janković

Izabranici Miloša Milojevića su rasterećeniji, u boljoj formi, a imaju i prednost od 13 bodova. Zato su i izraziti favoriti kada je reč o kladionicama, pošto je kvota na pobedu Zvezde 1,9, na nerešeno 3,5, a na trijumf Partizana 4,7. Aktuelni šampion kod kuće u prvenstvu nije poražen od komšija još od 2017. i želi sada da nastavi tu tradiciju.

- Ne verujem da će biti nekih kalkulacija, bez obzira na stanje na tabeli. Čak Partizan možda ima i veći imperativ pobede. Mnogo zaostaje, promenio je i trenera, a to često ume pozitivno da deluje na tim. Oni sigurno žele da izađu iz krize, da malo promene ambijent. Realno, crveno-beli u ovom trenutku imaju bolji tim i ne bi trebalo da imaju previše problema da dođu do trijumfa, ali treba biti i oprezan, jer je derbi specifičan - kaže Janković za Informer.

Foto: Starsportphoto

Boškko Janković



Naš nekadašnji reprezentativac se nada da će efikasnost biti na nivou, za razliku od prethodnih duela.

- Siguran sam da momci s obe strane ozbiljno shvataju ovaj duel, jer on uvek nosi etiketu najvažnijeg u sezoni. Priželjkujem otvoren i zanimljivom meču. Dosta nam je više da gledamo dosadne derbije, sa dve-tri prave šanse i malo golova. Voleo bih da ovog puta bude drugačije, pogotovo što je šampionska trka već rešena - naglašava Janković.

Nema pravog vođe

U Humskoj je situacija potpuno drugačija - ekipa je u krizi, navijači bojkotuju klub, a atmosfera u ekipi je narušena, što je i uslovilo odlazak trenera Gordana Petrića. Prihvatio je Igor Duljaj "vruć krompir", debitovaće baš na derbiju i pokušati da promeni lošu statistiku. U 21. veku vatreno krštenje na klupi baš protiv najvećeg rivala imali su još Slaviša Jokanović i Jirgen Reber i obojica su bila poražena.

Eraković: Biće spektakl

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković (22) priznaje da jedva čeka sutrašnji okršaj sa komšijama.
- Volim da igram derbije, taj ambijent i onaj pozitivni pritisak sa kojim sam naučio da se nosim još u mlađim kategorijama. Siguran sam da nas očekuje fudbalski spektakl, koji će upotpuniti atmosfera koju prave naši navijači. Ova utakmica je izuzetno važna za samopouzdanje, ne razmišljamo o bodovnoj prednosti, niti će to da utiče na naš pristup. Nema lepšeg osećaja nego ostvariti pozitivan rezultat u najvećem meču srpskog fudbala - tvrdi Eraković.


- Igrao sam s Dukijem i znam da je njegova ljubav prema Partizanu ogromna, ali neće mu biti lako. Njemu sad treba najveća pomoć, počev od navijača. Čini mi se da pojedini igrači ne shvataju čiji dres nose i kakva je to odgovornost. Situacija je teška, u desetak dana svašta se izdešavalo. Ipak, uzdam se u Igora, on je uvek bio neverovatan borac, ima energiju i želim mu da to prenese i na igrače. Moraće da daju trista posto na "Marakani" kako bi pobedili i makar malo spustili tenziju - poručuje Radonjić za naš list.

Foto: printscreen

Srđan Radonjić veruje u Igora Duljaja

Pomoćni trener Mornara iz Bara ne krije da je razočaran očajnom situacijom u Partizanu.

- Ne mogu uvek samo treneri i igrači da budu krivci. Petrić je najmanje odgovoran za ono što se desilo, ali klub je nastavio da troši legende. Boli me to što su u Humskoj olako prihvatili da će uvek biti drugi u prvenstvu, što je nedopustivo. U ovom timu nema hemije, a ni pravog vođe na terenu. Jedini se za nijansu izdvajaju Natho i Rikardo. U moje vreme smo imali Mirkovića, Tomića, Nađa, Kralja, Ćirića, pa su mlađe učili šta predstavlja crno-beli dres. Definitivno su neophodne promene od samog vrha - zaključuje Radonjić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija