08.03.2023.

12:15

Foto: ap photo

Sport

FRANCUSKI ŠAMPION PRED ISTORIJSKOM PREKRETNICOM! Totalni obrt ili razlaz!

Domaćin je veliki favorit, kako zbog prednosti iz prvog susreta, tako i zbog forme, pa vodeće svetske kladionice nude kvotu 1,22 na plasman Bajerna u četvrtfinale, a čak 4,2 na francuskog šampiona.

Kelaifi gubi živce

Vrednost "supertima" iz Pariza procenjuje se na 889 miliona evra, a prebogati gazda Naser el Kelaifi, od preuzimanja kluba 2011. do danas, uložio je u PSŽ oko 1,3 milijarde evra. Uprkos tome, "svecima" i dalje konstantno izmiče trofej Lige šampiona i to strašno frustrira bogatog Arapina. Pretpostavka je da će, ukoliko im se to ponovi i ove sezone, na leto uslediti potpuna rekonstrukcija tima.

Informer

 
Nema predaje

Daćemo sve od sebe da pobedimo Bajern i da se plasiramo dalje. Svima nam je to cilj
Leo Mesi

Svetla tačka ove sezone je Leo Mesi, a ako Argentinac i večeras odigra kako ume, onda ni preokret u Minhenu neće biti nemoguć. Aktuelni šampion sveta sa Argentinom veruje u uspeh svog tima.

- Daćemo sve od sebe da pobedimo Bajern i da se plasiramo dalje. Svima nam je to cilj. Prve sezone se nisam najbolje snašao u PSŽ, ali sada uživam! Drago mi je što igram zajedno sa Mbapeom i nadam se da ćemo uraditi velike stvari u Parizu - optimistično je izjavio Mesi.

Upravo se Argentinac pominje kao prvi koji bi mogao da povuče nogu na kraju sezone. On je nedavno odbio da produži ugovor sa "svecima", a izvori bliski najboljem igraču sveta tvrde da se on uveliko sprema za odlazak u SAD, konkretno u Majami. Spekulacije o odlasku Nejmara u Čelsi postale su glasnije posle nedavnog sukoba sa direktorom kluba Luisom Kamposom. I najplaćeniji igrač PSŽ-a Kilijan Mbape najavio je mogućnost da narednog leta potraži novi klub ako PSŽ i ove sezone podbaci u Ligi šampiona.

Informer

Lionel Mesi

Konte komanduje juriš

Fudbaleri Totenhema moraće poput PSŽ-a da jure gol minusa (0:1) u revanšu osmine finala Lige šampiona, ali će oni u novom susretu sa Milanom imati prednost domaćeg terena. Menadžer "pevaca" vratio se na klupu posle pauze izazvane operacijom žučne kese.
- Povratio sam dobru energiju, još sad treba da vratim i kilograme. Želim da svoju motivaciju i dobre vibracije prenesem na igrače, ali i na navijače, jer će nam njihova pomoć večeras biti veoma važna. Nadam se da smo naučili nešto iz grešaka i da ćemo pronaći put do pobede - rekao je Konte.


Na sve te spekulacije i glasine o totalnom javašluku u svlačionici francuskog šampiona nadovezao se skandal u kojem je centralna figura desni bek Ašraf Hakimi, optužen za silovanje jedne devojke.

Nagelsman oprezan

Trener Bajerna iz Minhena Julijan Nagelsman ne pridaje previše značaja stanju u redovima pariskog kluba, već poziva svoje izabranike na oprez pred večerašnji okršaj.

- Reč je o sudaru teškaša, dva tima koja od početka imaju ambiciju da stignu do trofeja u Ligi šampiona. U takvim duelima ne odlučuje forma u kojoj klub igra poslednjih mesec dana, već kako se ekipa oseća na dan utakmice. PSŽ je u zaostatku, ali samo jedan gol mu fali da vrati stvari na početak. Očekujem da nas zato napadnu od starta. Kilijan Mbape je prošlu utakmicu počeo s klupe i napravio nam probleme, a sad će biti starter. Moraćemo da neutrališemo brzinu francuskog tima - poručio je Nagelsman.


LIGA ŠAMPIONA

Sreda 

Bajern - PSŽ 21.00 prvi meč 1:0
Totenhem - Milan 21.00 prvi meč 1:0

 

Utorak

Čelsi - Borusija Dortmund 2:0 (1:0), prvi meč 0:1
Sterling 43, Haverc 53pen

Benfika - Klub Briž 5:1 (2:0), prvi meč 2:0
Rafa Silva 38, Ramos 45 i 57, Mario 71 pen, Neres 77 - Mejer 87