14.03.2023.

11:48

Foto: Tanjug

Sport

NAJVAŽNIJI MEČ U LIGI ŠAMPIONA ZA ENGLESKOG BOGATAŠA! Siti protiv Lajpciga igra za spas sezone!

Prvi meč u Nemačkoj završen je rezultatom 1:1, pa je jasno pod kakvim je pritiskom tim Pepa Gvardiole. Navijače popularnih "građana" naročito brine činjenica da ove sezone još nemaju nijedan trofej.

Trenutno su u Premijer ligi na pet bodova zaostatka za vodećim Arsenalom, ispali su iz Liga kupa još u četvrtfinalu, a izgubili su čak i trofej Komjuniti šilda porazom od Liverpula. Još uvek su u igri za trofej FA Kupa, čije eventualno osvajanje, ipak, ne bi predstavljalo gotovo nikakvu utehu.

Haland na potezu

Sve to je daleko ispod očekivanja prebogatih vlasnika, koji su od starta sezone potrošili 150 miliona evra na pojačanja. Između ostalog, doveli su i Erlinga Halanda, koji ima izvanrednu statistiku (34 pogotka na 35 utakmica), ali često je nevidljiv na velikim mečevima.

Informer

 


Zbog svega toga menadžer Pep Gvardiola priznaje da je njegov tim pod ogromnim pritiskom. Katalonac je na sebi svojstven način opisao situaciju pred večerašnji meč.

- Da, imamo imperativ, ali zar to nije divno? Ako ste profesionalac u ovom sportu, vi to morate da osećate. U suprotnom, sedeli biste u nekom restoranu i pili piće. Pritisak u savremenom fudbalu morate da doživite i preživite i da naučite da se sa njim nosite. Tako da mi imamo pritisak da ne izgubimo Premijer ligu, Ligu šampiona ili FA Kup, takmičenja u kojima smo i dalje u igri - poručuje Gvardiola.

Porto sanja preokret protiv Intera

Osim utakmice Mančester siti - Lajpcig, večeras (21.00, Arena 2 premijum) revanš meč osmine finala Lige šampiona igraju Porto i Inter. Italijanski vicešampion dobio je prvi meč sa 1:0 kod kuće iako je Porto, po ocenama mnogih, zaslužio znatno bolji rezultat. Kladionice su pred večerašnji meč odredile maltene identične kvote na trijumf aktera - oko 2,6 na oba tima. Zanimljivo, pojedini portugalski mediji prenose da bi upravo sadašnji trener Porta Seržo Konseisao od naredne sezone mogao na klupu Inter, koji planira da smeni Simonea Inzagija zbog slabe forme i promenljivih rezultata.


Pristalice Sitija donekle je umirio štoper Džon Stouns izjavom da će prvak Engleske sigurno eliminisati nemačkog predstavnika.

- Svaki igrač u svlačionici je uzbuđen zbog izazova u Ligi šampiona. Verujem da možemo da je osvojimo. Veoma smo fokusirani na naredni meč protiv Lajpciga i, naravno, idemo da pobedimo - ističe Stouns.

Kladionice bez dileme

Međutim, svoje planove pred večerašnji duel ima i Lajpcig. Iz redova trećeplasiranog tima Nemačke veruju da mogu do iznenađenja i plasmana među osam najboljih u Evropi. Trener "bikova" Marko Roze kaže da će njegov tim biti spreman da se suprotstavi u ovom momentu jednoj od najmoćnijih ekipa na svetu.


- Mislim da smo u dobroj formi, ako izuzmemo nedavni poraz od Borusije Dortmund. Sav naš fokus je na narednoj utakmici protiv Mančester sitija. Studiozno smo se pripremali i videćemo koliko možemo - poručuje Marko Roze, trener Lajpciga.


Bukmejkeri i stručnjaci gotovo da ne ostavljaju dilemu ko će proći u četvrtfinale Lige šampiona. Kvota na pobedu Mančester sitija iznosi svega 1,36, dok je na trijumf Lajpciga čak 7,50. "Građani" su, ujedno, sa kvotom 3,00 prvi favorit za osvajanje Lige šampiona.