Autor: Informer.rs

20.03.2023.

07:49

Foto: Tanjug/AP

Sport

DRVLJE I KAMENJE PO MITROVIĆU, PRETI MU DRAKONSKA KAZNA! "Imao je pomračenje, deca su ga gledala" (VIDEO/FOTO)

Srpski napadač Aleksandar Mitrović prvo je postigao gol protiv Mančester junajteda u meču četvrtfinala FA kupa na "Old Trafordu" (3:1), a onda sve uprskao. 

Sudija Kris Kevano je dosudio penal za "crvene đavole" i dao crveni karton Vilijanu zbog igranja rukom pred golom. Mitrović je zbog toga pobesneo, nije mogao da se kontroliše. Prvo je verbalnog napao delioca pravde, kasnije je došlo i do fizičkog kontakta. Povukao je za ruku sudiju, uneo mu se u lice i dobio crveni karton. Srpskog reprezentativca sad čeka drakonska kazna, kako prenose mediji u Engleskoj pominje se suspenzija od čak 10 utakmica.

Pljušte kritike, trener Fulama Marko Silva bio je ljut na Aleksandra Mitrovića zbog crvenog kartona, inače šestog u dresu Fulama. Nije ga poštedeo ni nekadašnji napadač Čelsija i Seltika Kris Saton.

- Imao je pomračenje. To nije izgovor. Ne možete da dignete ruku na sudiju - rekao je Saton.

Traži Saton da Mitrović bude žestoko kažnjen! Smatra da bi trebalo da dobije suspenziju od 10 utakmica.

- Bilo je dece koja su gledala taj meč. Ako ne bude oštro kažnjen, onda će da pomisle - ako Mitrović može, mogu i ja - istakao je Saton.

Informer

Sudijski Ekspert "Telegrafa" Kit Heket, kaže da Mitrović mora da dobije kaznu od 10 mečeva zabrane!

- Nakon što je verbalno napao Krisa Kavanu, Aleksandar Mitrović je stavio ruke na sudiju, za takvo ponašanje nema izgovora. FA mora da kazni Mitrovića sa najmanje 10 mečeva zabrane. Stavio je ruke na sudiju Krisa Kavanu, to je nedopustivo -  napisao je Heket. 

Informer

 

Bivši sudija smatra da kazna na tri meča neće biti dovoljna. 

Ne mogu da shvatim šta prolazi kroz glavu igrača u takvim momentima. Kazna od tri meča suspenzije neće biti dovoljna. Tako će samo poslati užasnu poruku. Kritikovao sam što se nije kaznio Bruno Fernandeš kada je u meču Mančester junajteda i Liverula stavio ruku na sudiju.

Informer

Marko Silva smatra da je glavni arbitar prestrogo pokazao crveni karton Aleksandru Mitroviću. 

- Mitrović mora da kontroliše emocije, ali ne zaslužuje dugu kaznu. Ako me pitate da li je to bilo za crveni... Sumnjam da jeste. Baš bih voleo da znam šta će sudija upisati da sam mu rekao. To nije bilo nešto za šta bi trebalo da mi pokaže crveni kartom - rekao je trener Fulama.