Autor: Informer.rs

21.03.2023.

10:37

Foto: printscreen

Sport

TURČIN ODBIO DA SE RUKUJE SA TADIĆEM! Pravio se da ne vidi Srbina, zna se i zašto mrzi kapitena Ajaksa! (VIDEO)

Prilikom tradicionalnog pozdrava fudbalera pred početak utakmice na "Johan Krojf areni", kapiten Fejenorda, turski fudbaler Orkun Kokču, nije želeo ni da pogleda Dušana Tadića, a ne da mu sportski pruži ruku. Srpski fudbaler je čekao Kokčua da se rukuju, a kada je video da ga Turčin ignoriše okrenuo se i pridružio saigračima na terenu. 

Holandija bruji o skandalu, a mediji prenose da je razlog taj što je Tadić prošlog meseca odbio da nosi kapitensku traku u znak podrške stradalima u zemljotresu u Turskoj. Međutim, tada je ceo tim Ajaksa nosio majice podrške i donirao novac za pomoć. I pored toga Kokču je očigledno zamerio Srbinu jer nije nosio traku u znak podrške.

Sve je zakuvao Holanđanin Vesli Snajder, koji je prvi napao Dušana Tadića jer je navodno bio jedini kapiten holandskih klubova iz Eredivizije koji u 21. kolu nije nosio kapitensku traku sa zastavama Turske i Sirije, zemalja koje su pogodili razorni zemljotresi.

Ajaks je jedini koji nije imao to? Mislim da je to poseban slučaj. Tako veliki klub je morao da se uključi u kampanju. Moraš da pokažeš podršku, ne razumem zašto nisu - naveo je tada Holanđanin. 

Snajder tada nije znao da su fudbaleri Ajaksa na meč izašli u specijalnim majicama u znak podrške tradalim narodima, što očigledno nije bilo dovoljno reprezentativcu Turske.