22.03.2023.

06:47

Foto: Starsportphoto

Sport

BUKMEJKERI I BIVŠI REPREZENTATIVCI VERUJU PIKSIJEVIM "ORLOVIMA"! "Sve osim prvog mesta u grupi bilo bi iznenađenje"

Kladionice smatraju da su "orlovi" kvalitetniji čak i od nosioca grupe Mađarske, pa je kvota da će Srbija osvojiti prvo mesto 1,95, dok je na naše severne komšije 2,8.

Na izabranike Dragana Stojkovića Piksija je najmanji koeficijent da će se plasirati na EURO makar i kao drugoplasirani u grupi, svega 1,28, dok su i u ovom segmentu Mađari prvi pratioci sa kvotom 1,69. Sve ostale ekipe, Crna Gora, Bugarska i Litvanija, smatraju se totalnim autsajderima.

Mijat optimista

Sad ili nikad

Ne znam kad ćemo reći da smo favoriti ako ne sad. Biće katastrofa ako ne osvojimo prvo mesto
Zdravko Kuzmanović

Srbija će kvalifikacije za EP početi u petak utakmicom protiv Litvanije na "Marakani" (20,45, Arena 1 premijum), a u ponedeljak će gostovati Crnoj Gori u Podgorici (20.45, Arena 1 premijum). Bukmejkeri u oba meča vide "orlove" kao favorite uprkos nestvarnom statističkom podatku da naša reprezentacija u poslednjih 24 godine nije s dve pobede započela kvalifikacije za EP. Poslednji put je naš nacionalni tim osvojio šest bodova u kvalifikacijama za EP 2000, a to je ujedno poslednji šampionat Evrope na koji smo se plasirali.

Informer

Predrag Mijatović



Legenda domaćeg fudbala Predrag Mijatović smatra da je sasvim normalno što je Srbija favorit na papiru.

- Srbija jeste favorit na papiru, ali biće važno to potvrditi i u praksi. Realno, niko iz grupe G nema kvalitet kakav ima Piksijev tim. Ako momci budu igrali kako znaju, ne bi trebalo da bude problema. Te prve utakmice umeju da budu teške, jer tada se svi nadaju, svi očekuju, svi vide svoju šansu da se plasiraju. Važno ih je pobediti, jer se tako trasira put za dalje. Nakon njih je sve lakše, tada se strasti smire i selekcije uglavnom vide gde im je mesto - objašnjava Mijatović.

Selektor Stojković pred kvalifikacije za Mundijal koristio je ohrabrujuću retoriku i uveravao igrače da su najbolji. Sad je "spustio loptu" pred početak borbe za EP, a Mijatović kaže da je takva promena korisna.

Informer

Pobediti sve mečeve

Još radikalniji u stavovima je bivši reprezentativac Zdravko Kuzmanović, koji veruje da "orlovi" mogu da ostvare sve pobede u kvalifikacijama. Pristao bi na samo jedan remi, dok sve ostalo smatra razočaranjem.

Informer

Zdravko Kuzmanović

KO OSVAJA GRUPU G

Srbija - 1,95
Mađarska - 2,80
Crna Gora - 7,90
Bugarska - 12,70
Litvanija - 38,00

IDE NA EURO 2024

Srbija - 1,28
Mađarska - 1,65
Crna Gora - 1,90
Bugarska - 6,00
Litvanija - 15,00
 

- Ako ćemo da budemo realni, očekujem da pobedimo u svakom meču. Eto, možda jedan remi da bude, a ostalo pobede. Ne znam kad se može reći da smo favoriti ako ne sad. Sve osim prvog mesta u grupi bilo bi iznenađenje, a mogu slobodno reći i razočaranje. Nemam dilemu da ćemo se plasirati na EURO - ističe Kuzmanović za Informer.

Iz utakmica sa Litvanijom i Crnom Gorom očekuje šest bodova.

- Ako ne osvojimo svih šest bodova, okarakterisaću to kao katastrofu. Šalim se malo, neće biti potrebe za tim, jer ćemo pobediti u obe utakmice - jasan je nekadašnji reprezentativac Srbije.

Nađ: Pustite statistiku, nema lakih protivnika

Navijači već računaju da će Srbija osvojiti sigurnih šest bodova iz mečeva sa Litvanijom i Crnom Gorom, ali u praksi to drugačije funkcioniše, kaže bivši reprezentativac Albert Nađ.

- Danas je fudbal postao statistika i to mi se ne dopada. Nijednog protivnika više ne možete lako da pobedite. Srbija ima dobar tim, ali moraće da bude bolja od svojih protivnika na terenu - zaključuje Nađ za naš list.