• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2023

12:28

STOJKOVIĆ SE POSLE KRAHA IZVINIO SRBIJI: Dugujem izvinjenje naciji! Ne tražim alibi...

Starsportphoto

Fudbal

STOJKOVIĆ SE POSLE KRAHA IZVINIO SRBIJI: Dugujem izvinjenje naciji! Ne tražim alibi...

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine uputio je izvinjenje naciji zbog lošeg rezultata "orlova" na minulom Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Orlovi" se u ponedeljak okupljaju u Staroj Pazovi i pripremaju se za start kvalifikacija za Evropsko prvenwstvo. Srbija će na startu kvalifikacija igrati na Marakani u petak od 20.45 protiv Litvanije, a tri dana kasnije, u ponedeljak 27. marta od 20.45 u Podgorici gostuje Crnoj Gori na stadionu "Pod Goricom".

Navijači od "orlova" očekuju da se iskupe za krah na Svetskom prvenstvu. Mnogu su očekivali od pulena Dragana Stojkovića, ali su sve razočarali i iz Dohe se vratili posle grupne faze takmičenja.

- Dugujem izvinjenje naciji za očekivanja koja su bila u Dohi. Najviše dugujemo onim ljudima koji su bili u Dohi, jer smo ih razočarali u rezultatskom smislu. Svi smo očekivali da prođemo u drugi krug, ne tražim alibi... Ove kvalifikacije i odlazak na Evropsko prvenstvo vidim kao priliku da povratimo ugled i da vratimo ono što smo stvarali dve godine. Smatram da pre svega moramo da budemo spremni na jedno, da će svaka utakmica u kvalifikacijama biti finale za nas, tako ćemo svaku utakmicu da gledamo. Ne želimo da razočaramo, od nas mnogo toga zavisi i moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani - rekao je selektor Stojković.

Foto: Starsportphoto

 

Srbija će na startu kvalifikacija igrati na Marakani u petak od 20.45 protiv Litvanije

Ne možemo da pričamo o petoj ili šestoj utakmici. Svi znamo da 24 godine nismo bili na Evropskom prvenstvu, to je zabrinjavajuće, želimo da srušimo tu negativnu tradiciju, imaćemo šansu. Uradićemo sve da napravimo prvi korak, to je pobeda nad Litvanijom, a onda idemo od meča do meča. Znamo gde smo grešili i šta treba popraviti, svi znaju to, da ta defanzivna slika bude bolja, efikasnija i odgovornija. Ali, kada govorimo o defanzivi, ne možemo da gledamo individualno, počinjemo kao tim i završavamo kao tim. Jedan tim u modernom fudbalu se ogleda u svim zadacima, svi napadaju i svi se brane. Imali smo mnogo analiza, znamo gde su bile greške, verujem da smo na dobrom putu da rešimo te probleme. Vrlo je teška grupa, za mene najteža grupa. Jedino sa tim pristupom možemo da se nadamo nekom uspehu. Ako , bilo ko ko pomisli da je laka, imaćemo problema. Imaćemo sastanak gde želim igračima da objasnim neke stvari, smatram da će sastanak biti dobar, da će shvatiti poruke i da će spremno ući u kvalifikacije - poručio je selektor Stojković.

Srbija se nalazi u grupi G, gde su pored Crne Gore i Litvanije još i Mađarska i Bugarska.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija