Autor: Informer.rs

25.03.2023.

10:13

Foto: Starsportphoto

Sport

ORLOVI, VREME JE! Srbija više od DVE decenije nije uspela OVO u kvalifikacijama za EP! Neka se spreme CRNOGORCI!

Nije naša selekcija već 23 godine osetila slast igranja na kontinentalnoj smotri, a verovali ili ne, od 2000. godine, kada smo poslednji put učestvovali na EP, Srbija nije dobila prve dve utakmice u grupi!

Prvu pobedu "orlovima" u okviru grupe G doneli su Dušan Tadić u 16, odnosno Dušan Vlahović u 53. minutu utakmice. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija opravdali su ulogu velikog favorita u duelu sa selekcijom koja na poslednjih 13 mečeva zna samo za jedan trijumf i to nad San Marinom.

Informer

 

Naša reprezentacija će u ponedeljak od 20.45 gostovati Crnoj Gori, koja je bila bolja od Bugarske u Razgradu (1:0). Tim Dragana Stojkovića Piksija ima sjajnu priliku da učini ono što mnoge generacije pre njih nisu! Mogu naši reprezentativci da osvoji svih šest startnih bodova i već posle dva kola se nađu u sjajnoj poziciji u trci za Nemačku.

Meč u Podgorici, protiv silno motivisane i raspoložene Crne Gore nakon trijumfa, biće prilika da naši momci pokažu od kakvog su materijala satkani!

Iako mnogi smatraju da imamo i te kako laku grupu, vredi se setiti kvalifikacija za EP 2004. kada je osvojen bod u Italiji (1:1), pa pobeđena Finska (2:0), da je posle toga usledio potop protiv Azerbejdžana i Finske u gostima.