28.03.2023.

13:24

Foto: Starsportphoto

Sport

MNOGO MI JE ČUDNO I NE ZNAM KAKO DA OBJASNIM! Darko Kovačević progovorio o "ORLOVIMA", Piksiju, Mitroviću...

Identičnim rezultatom je Srbija savladala prve dve prepreke u pohodu na EURO 2024. godine, Litvaniju i Crnu Goru, a uspela je da sačuva gol od rivala koji su objektivno slabiji protivnici.

Piksi sve analizira

Poznajem Piksija i znam da je, kao neko ko ima mnogo iskustva, dobro analizirao šta je bio problem i da će učiniti sve da se plasiramo na EURO,
Darko Kovačević

Dva pogotka su postigli izabranici Dragana Stojkovića Piksija protiv Litvanije, isto toliko i protiv Crne Gore, a Vanja Milinković Savić nije morao da vadi loptu iz svoje mreže više od 180 minuta.

Nekadašnji rasni golgeter, Darko Kovačević, svestan je težine meča koji su naši reprezentativci odigrali u ponedeljak u Podgorici i pohvalio je naše igrače na prikazanoj igri, istakavši da su viđena dva različita poluvremena.

Informer

 

- Slažem se sa Piksijem da smo gledali drugačije izdanje igrača u prvom i drugom delu susreta, a činjenica je da nam fudbaleri Crne Gore nisu dozvolili da igramo kako smo želeli, vršili su presing i nismo bili lucidni u pas igri - počeo je priču za naš portal čovek koji je svojevremeno bio strah i trepet za protivničke golmane.

Informer

 

Svestan je Kovačević da je četa Dragana Stojkovića imala i te kako zahtevan posao "Pod Goricom".

- Znam da je igračima bilo mnogo teško, mali teren, specifična atmosfera, ali ulaskom Vlahovića Živkovića i Lukića dobili smo ono što nam je falilo u prvom poluvremenu. Raduje što nismo primili gol na dve utakmice! Najbitnije je da smo kvalifikacije počeli na ovaj način i najvažnije je da uspemo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo.

Još uvek je u neverici nekadašnji as Crvene zvezde, Šefilda, Real Sosijedada, Juventusa, Lacija i Olimpijakosa da je naš tim daleke 2000. godine poslednji put bio na kontinentalnoj smotri.

- Mnogo mi je čudno. Ne znam kako da objasnim to što nismo uspeli da izborimo Evropsko prvenstno u poslednje 24 godine, naročito kada imamo u vidu kvalitet naših igrača. Zaslužili smo to i ranije, a posebno sada kada smo najkvalitetniji tim u grupi. Poznajem Piksija i znam da je, kao neko ko ima mnogo iskustva, dobro analizirao šta je bio problem i da će učiniti sve da se plasiramo na EURO.

Informer

 

Kao neko ko je bio strah i trepet za protivničke odbrane, svetan je Darko Kovačević i sa kakvim se pritiskom suočavaju Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, koji su kao napadači pod konstantnom lupom javnosti. Posebno je Mitrović u nezavidnoj situaciji, zbog "linča" kojem je bio podvrgnut u Engleskoj zbog nasrtanja na sudiju, ali je nekadašnja udarna igla naše zemlje uverena da sve to ne utiče na Mitrogola.

- Moram da kažem da su i Vlahović i Mitrović igrači koji mnogo rade za ekipu. Mi napadači živimo za gol, to nas ispunjava, a to što se desilo Mitru... To se svakom od nas desilo. Dobijao sam ja i žute kartone i crveni takođe, nervoza je često prisutna, ali sam siguran da to ne utiče na njega. Oni u podsvesti sigurno razmišljaju o svemu kada ne postižu pogotke, ali Aleksandar je odigrao fenomenalno u Podgorici, izborio je dosta faulova i mnogi treneri bi bili zahvalni da ga imaju. Rekao sam već koliko ekipi doneo Dušanov ulazak...

Informer

 

Nema dilemu fudbaler koji je od 1994-2004. godine igrao za reprezentaciju od koga preti najveća opasnost našoj selekciji.

- Mađari iz godine u godinu napreduju! Ulažu u infrastrukturu, imaju sjajne stadione, odlične igrače koji igraju u dobrim klubovima i oni su nam najozbiljniji konkurent. Godinama unazad "izbacuju" kvalitetne igrače i verujem da će uz nas upravo oni izboriti vizu za Nemačku - poručio je Darko Kovačević za Informer.rs.