Autor: Informer.rs

08.05.2023.

17:40

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Sport

MOJE SRCE JE MRTVO! Šokantne tvrdnje legende holandskog fudbala!

Overmars je 30. decembra prošle godine imao infarkt koji je jedva preživeo i kako kaže, oporavak ide veoma sporo. Nekada sjajni vezista ne krije da se i dalje mnogo umara i da jedva govori, ali da mu prija da radi.

Informer

 

Overmars je trenutno zaposlen u fudbalskom klubu Antverpen, gde obavlja funkciju sportskog direktora. Podsetimo, bivši reprezentativac Holandije bio je sportski direktor Ajaksa, ali tamo je dobio otkaz nakon što je otkriven veliki skandal i pošto je utvrđeno da je seksualno uznemiravao žene koje rade u klubu.

Sada kaže da i dalje ima posledice srčanog udara, koji je imao pre nešto više od pet meseci.

- Teško mi je da dođem do daha kada puno pričam. Nemam dovoljno energije da dugo ostanem fokusiran na razgovor. Moje srce je mrtvo 45 odsto, ali ne želim da me bilo ko žali. Ja sam srećan čovek, ali svoju energiju moram pametno da raspoređujem. Ako je preda mnom dan pun sastanaka, sav svoj fokus prebacim na to, pa naredni dan se oporavljam. Radije bih umro nego prestao da radim - poručuje Overmars u izjavi za belgijsku televiziju "HLN".

Inače, Mark Overmars je jedan od najzaslužnijih ljudi za stvaranje moćnog Ajaksa koji je igrao polufinale Lige šampiona. Lično je doveo Dušana Tadića i otkrio talente poput Matijasa De Lihta i Frenkija De Jonga.