Autor: Informer.rs

10.05.2023.

13:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

UEFA BEZ MILOSTI! Srbija KAŽNJENA zbog meča sa Crnom Gorom, bez navijača protiv najvećeg rivala!

FSS je sankcionisan i novčano sa 50.000 evra od strane UEFA. Osim jednog meča bez publike i novčane kazne, FSS-u je zabranjeno i da prodaje kontigent ulaznica za naredni gostujući meč protiv Bugarske u Sofiji 20. juna.

FSS kažnjen

Ovo znači da će "Orlovi" meč protiv Mađarske, direktnog rivala za osvajanje prvog mesta u kvalifikacionoj grupi i samim time direktan plasman na EURO, 7. septembra igrati pred praznim tribinama.

Informer

 

Kako je navedeno iz UEFA, našem Savezu i reprezentaciji je aktivirana uslovna kazna zbog prethodnog rasističkog vređanja navijača na utakmici Lige nacija prošle godine.

Što se tiče meča u Podgorici, kaznu je dobio i FS Crne Gore, koji će morati da zatvori deo stadiona "Pod Goricom" za meč protiv Bugarske, a uz to će platiti i 20.000 evra novčano u kasu UEFA.

Informer

Dušan Vlahović

Srbija je u Podgorici stigla do tri boda golovima Dušana Vlahovića u finišu susreta, a "orlovi" -su imali veliku podršku navijača, koji su napravili spektakl pre utakmice, ali i tokom meča.

Reprezentacija Srbije je u prva dva meča G grupe zabeležila maksimalan učinak - u Beogradu je savladana Litvanija (2:0), a u Podogorici Crna Gora (2:0). Izabranici Dragana Stojkovića Piksija žele na Evropsko prvenstvo posle skoro četvrt veka i sada je nacionalni tim veoma blizu plasmana na šampionat koji se 2024. godine igra u Nemačkoj.