Autor: Informer.rs

17.05.2023.

10:35

Foto: EPA

Sport

IGRAO ZA SLOVENIJU NA MUNDIJALU, SADA ZAVRŠIO U ZATVORU! Bivši golman uhapšen zbog krijumčarenja KINEZA!

Kako se navodi, Nemec je priveden u sklopu velike akcije Hrvatske kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, pod sumnjom da je u tu zemlju za novac prošvercovao 14 kineskih državljana.

Kako prenosi slovenački portal "Večer", Nemec je uhapšen u blizini Slavonskog Broda, a bio je u društvu jednog starijeg gospodina, koji je takođe priveden.

"Hrvatska policija je saopštila da je 10. maja u Slavonskom Brodu u blizini autoputa A3 u okviru aktivnosti za zaštitu državne granice i sprečavanju ilegalnog ulaska u Hrvatsku, zaustavila dva automobila slovenačkih registarskih oznaka, kojima je upravljao 70-godišnjak iz BiH i 46-godišnji državljanin Slovenije. U jednom vozilu bilo je pet Kineza, a u drugom još četiri i odmah su posumnjali na krijumčarenje. Devet kineskih državljana ušlo je u Hrvatsku ilegalno čamcem preko Save, a u blizini naplatne rampe na autoputu kod Slavonskog broda uhvaćena su još petorica. Sa osumnjičenima je sarađivao i jedan srpski državljanin (36), a sumnjiče se da su u zamenu za novac u Hrvatsku prošvercovali 14 Kineza", navodi pomenuti portal.

Informer

Fudbalska reprezentacija Slovenije iz 2000. godine, Dejan Nemec je skroz desno u gornjem redu

Inače, Dejan Nemec je starijim ljubiteljima fudbala ostao poznat sa kraja prošlog i sa početka ovog veka. Bio je deo tima Slovenije na Evropskom prvenstvu 2000. godine, a bio je i među putnicima na Svetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Uglavnom je bio treći golman i zamena za Marka Simeunovića i Mladena Dabanovića, a jedini meč za nacionalni tim odigrao je 2002. godine protiv Hondurasa.

Klupsku karijeru počeo je u Muri iz rodne Murske Sobote, a potom je igrao za Klub Briž i to u Ligi šampiona. Kasnije se vratio u Domžale, a karijeru je završio u niželigašima Beltincima i Kobilju.