Autor: Informer.rs

11.06.2023.

10:35

Foto: Reuters

Sport

BELGIJSKA ŠEPRTLJA I GOSPODIN PROMAŠAJ! Gde se Lukaku pojavi, tu se trofeji gube! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Mančester sitija prvi put u istoriji postali su šampioni Evrope pošto su u finalu elitnog takmičenja porazili Inter sa 1:0. Ekipa Pepa Gvardiole potpuno zasluženo je došla do "ušatog pehara" kada se u obzir uzme čitava sezona u kojoj je osvojena i tripla kruna.

Međutim, utisak je da je Inter u finalu zaslužio makar remi, a glavni krivac za to što duel u Istanbulu nije otišao makar u produžetke je belgijski napadač Romelu Lukaku.

Korpulentni centarfor ušao je u igru u 57. minutu zamenivši premorenog Edina Džeka, a vrlo brzo je pokazao da je Gospodin promašaj!

Informer

Romelu Lukaku protiv Mančester sitija

Čupaće kosu sa glave navijači Intera prisećajući se Lukakuove partiture protiv "građana". Italijanski tim imao je dve velike prilike da izjednači, a obe je uprskala šeprtlja iz Belgije.

Igrao se 70. minut kada je Federiko Dimarko prevario Edersona šutem glavom, ali je lopta završila na prečki. Dimarko je iz odbitka ponovo pokušao da savlada golmana Sitija, ali je mrežu engleskog tima spasao, pogađate, Lukaku.

Nije se Belgijanac zaustavio na tome. Inter je išao na sve ili ništa u poslednjih petnaestak minuta, a kolosalna šansa ukazala se u 89. minutu. Belgijanac je samo trebalo da se pokloni na povratnu loptu Gosensa u petercu, ali je od sedam metara gola uspeo da pogodi skamenjenog Edersona u nogu.

Informer

Pamtiće navijači Intera i kako je Romelu Lukaku zavio njihov tiom u crno i u Finalu Lige Evrope 2020. godine protiv Sevilje. Bilo je 2:2 do 74. minuta, a onda je nespretni Belgijanac podmetnuo nogu ničim izazvan i poslao loptu u svoju mrežu. Za trijumf Španaca.

Verovali ili ne, pored poraza u evropskim finalima sa Interom, Lukaku je još četiri puta gubio utakmice za trofeje. Sa Čelsijem je pre godinu dana izgubio finala FA kupa i Liga kupa, a sa Mančester junajtedom Superkup Evrope 2017. i finale FA kupa 2018. godine.

Neće ga se po dobrom sećati ni u domovini. Bio je deo fenomenalne generacije belgijskog fudbala zajedno sa De Brujneom, Azarom, Mertensom i ostalima, ali "crveni đavoli" nikada ništa nisu osvojili, a plafon im je bio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Na Mundijalu u Kataru prošle godine Lukaku se brukao protiv Hrvatske u meču trećeg kola, koji je njegovom krivicom završen bez golova. Snažni centarfor promašivao je iz ekstremno izglednih pozicija, a Belgija je zbog toga završila učešće na turniru već u grupnoj fazi.

I za kraj, pogledajte kompilaciju nekih od najvećih promašaja Romelua Lukakua u karijeri.