• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2023

22:53

SITI DOČEKAO "UŠATI PEHAR"! Mančester dobio još jednog prvaka Evrope

Tanjug

Fudbal

SITI DOČEKAO "UŠATI PEHAR"! Mančester dobio još jednog prvaka Evrope

Podeli vest

Godine čekanja i stotine i stotine miliona evra uloženih u tim konačno su dobili poentu. Da li je vredelo ili ne, da li je imalo smisla, znaće najbolje šeik Mansur bin Zajed koji je 2008. preuzeo klub i odmah nedvosmisleno poručio da je cilj trofej Lige šampiona.

Drugi put u poslednjih 15 godina "građani" su stigli do završne borbe za trofej, ali za razliku od 2021. kad im je Čelsi oteo trofej iz ruku, ovaj put je Mančester siti protiv Intera opravdao ulogu favorita i zaseo na krov Evrope - 1:0 (0:0).

Da kladioničarske kvote igraju fudbal i daju golove, onda bi se onako potcenjivački odnos koeficijenata na pobedu postavljen uoči meča pretvorio u rezultat koji je tipovao legendarni Velšanin Geret Bejl - 5:0 za Siti. MNogo teže nego što su bukmejkeri predvideli Siti je došao do pobede.

 

Foto: Tanjug

Šampioni Evrope


Poučen verovatno tim gorkim iskustvom iz 2021. i neočekivanim porazom od Čelsija, ovaj put je tim Pepa Gvardiola krenuo autoritativno, bez straha, ali ni previše ofanzivno. Gotovo da se ništa vredno pomena nije dogodilo u prvom poluvremenu utakmice.

Najznačajniji trenutak zbio se u 36. minutu kad je najbolji fudbaler Sitija Kevin de Brujne morao da izađe iz igre zbog povrede. Baš kao i pre dve godine u finalu u Portu protiv Čelsija, kad je u 60. minutu dobio udarac zbog kojeg nije mogao da nastavi meč.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više pravog fudbala i uzbuđenja za navijače na punom stadionu "Ataturk" u Istanbulu. Prvi je zapretio Inter preko Lautara Martineza, ali prvi i ispostaviće se poslednji i ključni udarac zadao je Siti. Rodrigo je u 68. minutu iskoristio ničiju loptu i kroz šumu igrača poslao je iza leđa nepomičnog Onane. 


Kako to obično biva, dvojica vojskovođa odmah su naredila pregrupisavanje. Do tad defanzivni Inter krenuo je na sve ili ništa, sve više pomerajući poslednju liniju tima ka golu Sitija kako je vreme odmicalo. Siti je, s druge strane, pokušavao da se brani čuvanjem lopte u svom posedu, ali je i to radio vrlo oprezno i pametno.

Šansu utakmice propustio je Romelu Lukaku u 87. minutu kad je s usamljen s peterca šutirao glavom, ali je pogodio Edersona pravo u nogu i Siti se spasao.

 

Foto: EPAIMAGES

Romelu Lukaku propušta šansu utakmice



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija