08.07.2023.

14:12

Foto: printscreen/tv informer

Sport

Mihin brat ekskluzivno za Informer sa knedlom u grlu: Bio je bolji čovek nego fudbaler! (VIDEO)

Rođeni brat slavnog srpskog fudbalera, a kasnije trenera, koji je prošlog decembra izgubio bitku sa leukemijom, prisustvovao je otvaranju izložbe u Sinišinu čast.

Izložba "U sećanje na Paola Rosija i Sinišu Mihajlovića" svečano je otvorena 6. jula u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu i trajaće do 3. avgusta.

Mihin brat Dražen u ekskluzivnom intervjuu za Informer TV, sa knedlom u grlu i na ivici suza, otkrio je da je Siniša uvek hteo da bude bolji čovek nego fudbaler.

- Ja sam mlađi i mnogo saveta sam u životu dobio od njega. U nekim razgovorima sa njim on je stalno govorio da teži ka tome da bude bolji čovek nego sportista. I mislim da je tako, da je uspeo u tome - kaže Dražen.

Mlađi sin Viktorije i Bogdana Mihajlovića kaže da ga je izložba dirnula.

- Vrlo se emotivno osećam, mnogo me je dirnulo sve ovo. Neki predmeti, fotografije, dresovi, sve što je bilo deo njega, deo njegove karijere i života. Došao sat pre otvaranja da sam prođem kroz izložbu i stanem pored svakog eksponata. Kad god stanem ispred nečega film se vrati unazad - dodaje Mihajlović.

Dražen naglašava da je Siniša bio most koji je spajao Srbe i Italijane.

- Siniša je bio most koji je spajao dva naroda. Sinomnim za Sinišu u Italiji bila je Srbija i kroz njega Italijani vide Srbiju, naš narod i našu zemlju. On je neko ko je bio 30 godina u Italiji, ostavio je veliki i dubok trag- Na ovakav način se i tamo prisećaju njegove karijere i života - zaključio je Dražen.