Autor: Informer.rs

18.07.2023.

22:15

Foto: Reuters

Sport

Legendarni golman se prvi put oglasio! Van der Sar: Nisam više na intezivnoj nezi

Legendarnom čuvaru mreže je pozlilo 7. jula tokom letovanja na Hvaru, nakon čega je on helikopterom prebačen u bolnicu u Split, gde mu je otkriveno krvarenje na mozgu.

On je potom iz Hrvatske transportovan u bolnicu u Holandiji gde je bio pod lekarskim nadzorom.
Van der Sar se sada prvi put oglasio i otkrio da je pušten sa intezivne nege i da bi možda sledeće nedelje mogao i da napusti bolnicu u Amsterdamu i nastavi lečenje kući. 

"Pre svega, hoću da zahvalim svima za sve sjajne poruke, pune podrške. Srećan sam što mogu da podelim sa vama da više nisam na intenzivnoj nezi. I dalje sam u bolnici, ali se nadam da ću sledeće nedelje otići kući i napraviti naredni korak u oporavku", napisao je Van der Sar na svom Tviteru +, uz sliku na kojoj je zagrljen sa suprugom.

Van der Sar je tokom igračke karijere nastupao za Ajaks, Juventus, Fulam i Mančester junajted, uz osvojene dve titule u Ligi šampiona, 1995. sa Ajaksom i 2008. godine u dresu Junajteda.

Od 2012. godine bio je član izvršnog odbora Ajaksa, dok je generalni direktor amsterdamskog kluba postao 2016, ali je tu funkciju napustio krajem maja posle slabih rezultata kluba u prvenstvu.