Autor: Informer.rs

23.07.2023.

06:04

Foto: reuters

Sport

Katastrofa, trener očajan! Mitrović neće da igra, ne trenira sa ekipom

Aleksandar Mitrović je jedna od zanimljivijih tema na fudbalskom tržištu. Sudeći po rečima trenera Fulama Marka Silve i dalje će Srbin biti u fokusu, jer ne želi da trenira i igra. 

Mitrović je dogovorio sve lične uslove sa Al Hilalom i trebalo je da potpiše ugovor, da bi Fulam odlučio da poveća cenu kako bi "oterao" Saudijce. Klub iz Rijada ponudio je napadaču trogodišnju saradnju i platu od 25 miliona po sezoni, što je Mitar odmah i prihvatio. Ali, vlasnik Fulama Toni Kan odbio je već tri ponude Al Hilala u vrednosti od 30, 35 i 40 miliona evra i postavio nerealno obeštećenje od čak 60.000.000! Srbin je prvo odbio da pođe na pripreme Fulama u SAD, ali je na nagovor zastupnika ipak odlučio da krene na turneju. Ipak, rešen je da više nikada ne zaigra za Fulam i spreman je za radikalne poteze.

- Nije idealan scenario. Neće igrati sledeću utakmicu, ne radi sa timom. Ponekad igrači ispred sebe imaju pojedinačne odluke koje moraju da donesu. Pričao sam sa Mitrovićem, znao moje mišljenje o tome - rekao je očajni  Silva, koji ne može da računa na najboljeg igrača.

Informer

Menadžer Fulama je priznao da je i sam takođe dobio ponudu Al Ahlija, ali da je istu odbio.

- Da, dobio sam ponudu od Al Ahlija. Lako je da vam odgovorim hoću li ostati u Fulamu. Nije prvi put da se o meni pojavljuju glasine, pokazao sam svoju posvećenost ovom klubu otkako sam potpisao za njega.

Informer

Kako je Informer pisao, srpski fudbaler po svaku cenu želi da se preseli u Saudijsku Arabiju, pa je spreman i na manju platu, kako bi Fulam dobio veće obeštećenje i pustio ga da ide, saznaje Informer.

Mitrović jeste legenda Fulama, odbijao je ponude drugih klubova i ostao u klubu dok je bio u Čempionšipu, pa je bio red da sada Fulam njemu izađe u susret. Oborio je rekorde u dresu Fulama i ispisao istoriju. U Čempionšipu u sezoni 2021/22. postigao rekordna 43 gola na 44 utakmice, a potom je u prošloj u Premijer ligi dao 14 pogodaka i to na samo 24 utakmice zbog suspenzije. Mitrović odigrao 205 utakmica za Fulam, uz nestvaran učinak od 111 golova i 22 asistencije.