Autor: Informer.rs

03.08.2023.

12:58

Foto: EPAIMAGES

Sport

Doktor šokiran posle povrede fudbalera: Za 23 godine ovo nisam video! (VIDEO)

Marselo je u susretu Fluminensea sa Argentinos Juniorsima (1:1) teško povredio Lučana Sančeza. Nagazio je Sančezovu ispruženu nogu koja je pukla, pa je nesrećnik momentalno završio u bolnici, a Marsleo je teren napustio u suzama.

Sančeza za tri nedelje čeka operacija jer mu je puklo koleno, a doktor Argentinos juniorsa je bio u šoku.

- Doktor sam 23 godine i nikada nisam video ovakvu povredu. Skoro se odvojila tibija od fibule. Radi se o potpunoj dislokaciji koljena - rekao je doktor Argentinos juniorsa. 

Tibia i fibula predstavljaju dve kosti potkolenice. Tibia je kost koja učestvuje u nošenju težine tela i deblja je u svom dijametru od fibule, pa sila koja lomi tibiju kao deblju, obično lomi i fibulu. Uzroci preloma tela tibije i fibule mogu da budu dejstvo direktne sile pri udarcima i upucavanjima, kao i padovi pri sportskim aktivnostima, trauma u saobraćaju...

Argentinac je napustio bolnicu u invalidskim kolicima i poručio da ništa ne zamera Marselu, jer nije imao nameru da ga povredi.

- Bila je to nesreća. Saznao sam da me je tražio u svlačionici. Posle me je kontaktirao i poslao mi poruku. Već sam mu se divio kao fudbaleru, a sada i kao osobi. On sebi nema šta da zameri - rekao je Sančez posle teške povrede.

Nažalost, dešavaju se horor povrede i u žaru borbe, bez ikakve namere da se protivnik povredi. Primera ozbiljnih povreda, jezivih za gledanje bilo je previše poslednjih godina, o čemu više možete da pročitate OVDE.