Autor: Informer.rs

04.08.2023.

09:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Evo ko su bili akteri meča Zvezde iz 2013. zbog kog je besneo Sa Pinto (FOTO/VIDEO)

Meč u Novom Sadu privukao je pažnju, između ostalog, i zbog činjenice da na klupi nekadašnjeg učesnika Lige šampiona sedi Rikardo Sa Pinto, portugalski stručnjak koji je u prvoj polovini 2013. godine predvodio Crvenu zvezdu.

Informer

Nakon što je APOEL eliminisao Vojvodinu usledio je, pomalo neočekivan, izliv besa portugalskog stručnjaka na završnoj konferenciji za medije. Sa Pintu je očigledno zasmetalo podsećanje novinara da je kao trener Zvezde poražen od Vojvodine sa 3:0 u maju 2013. godine, što je on posebno naglasio.

Vidim da mi sad novinari iz Srbije ne postavljaju pitanja. Pisali ste o tom mom porazu od Vojvodine dok sam vodio Crvenu zvezdu, ali ste zaboravili činjenicu da je tada u prvoj postavi bilo svih jedanaest igrača od 17 i 18 godina - rekao je iznervirani Sa Pinto.

Informer

Navijači crveno-belih ga se, uglavnom, ne sećaju po dobrom, jer je za vreme njegovog mandata ponovo Partizan osvojio titulu, što je tih godina bila redovna pojava. Iz tog vremena izdvojio se onaj derbi kada je Miloš Jojić pogodio maltene za titulu iz slobodnog udarca, nakon čega se Zvezda praktično predala u trci za trofej.

Potom je usledio taj meč u Novom Sadu, koji je Vojvodina rutinski dobila, a iz ove perspektive gledano, neka vrlo zanimljiva imena našla su se na tom susretu. Recimo, sada legenda Crvene zvezde Aleksandar Katai tada je bio rezervista u Vojvodini, za koju su još igrali budući kapiten Partizana Miroslav Vulićević, zatim Branislav Trajković, ali i Abubakar Oumaru, bivši fudbaler i Zvedze i Partizana.

Informer

Tim Zvezde je posebna priča. Sa Pinto je na teren na svom oproštaju od crveno-belih izveo, recimo, 17-godišnjeg Marka Grujića, a napad su predvodili Ognjen Mudrinski i Ognjen Ožegović, koji je kasnije podigao veliku buru prelaskom u Partizan. Tu je bio i Filip Stojković, ali i sadašnji defanzivac Zvezde Srđan Mijailović. Tu su pomalo zaboravljeni Nikola Maksimović, Marko Vešović, Vukan Savićević i Natanijel Asamoa.

Golove za Novosađane dali su Abubakar, Enver Alivodić i Branislav Trajković.

Evo kako su izgledali sastavi Zvezde i Vojvodine sa tog meča.

VOJVODINA: Supić, Vulićević, Pavlović, Đurić, Trajković, Poletanović (od 84. min Mitošević), Radoja, Kosović (od 84. min Vranješ), Alivodić, Abubakar, Gaćinović (od 72. min Katai).

CRVENA ZVEZDA: Vesić, Jakšić (Karaklajić), Vešović, Mijailović, Maksimović, Lazić, Grujić (Stojković), Savićević, Ožegović, Asamoa (Brajović), Mudrinski.

Pogledajte u foto galeriji detalje sa tog susreta.

A evo i skraćenog video snimka sa te utakmice, u kojem možete videti na koji način su Novosađani stigli do vrlo ubedljive pobede.