Autor: Informer.rs

05.08.2023.

21:00

Foto: AP/Photo

Sport

Lineker ne brine! Saudijci nisu pretnja Evropskom fudbalu

Saudijska Arabija je već "namamila" veliki broj svetski poznatih fudbalera u tamošnju ligu, a kraj pojačanjima se ne nazire. 

Sve dok imaju novca- biće i bajnih pojačanja, ali Gari Lineker smatra da to ništa ne znači. Osim ako ne dovedu Kilijana Mbapea...

Saudijski klubovi ovoga leta troše mnogo novca, ali dok ne potpišu Embapea ili neku drugu svetsku zvezdu na vrhuncu, najbolji evropski klubovi mogu da budu mirni - uverava Lineker.

Informer

Kilijan Mbape

Podsetio je, nekadašnji fudbaler Totenhema i Barselone, između ostalih, da situacija sa Saudijskom Arabijom nije ništa novo, te da je sve to već viđeno sa otvaranjem tržišta u Kini, Sjedinjenim Američkim Državama.

- Arabija je trenutno poslednja u nizu zemalja u koje će igrači doći da završe karijeru i zarade novac. Isto je sa MLS-om i Kinom. Čak sam i ja uradio sličnu stvar odlaskom u Japan - podseća Lineker, koji je iz redova Totenhema prešao u Nagoju Grampus.

Istakao je da je lako "moralisati" i kritikovati fudbalere koji prihvataju "nepristojne" ponude sve dok se vama ne ponudi iznos od kojeg se zavrti u glavi.

Lako je reći: ’Ne bih otišao tamo zbog novca’. Sve dok vam neko milione ne baci u lice, tek tada dilema postaje stvarna. Nije lako reći ’ne’ takvoj ponudi - ističe poznati TV analitičar.

Informer

Napali ga lažni moralisti - Aleksandar Mitrović

Podsetimo, poslednji u nizu fudbalera koji su "osuđeni" i napadnuti od strane javnosti zbog uzimanja velikog novca je srpski fudbaler Aleksandar Mitrović.

Srpski reprezentativac je izviždan od strane publike Fulama, pošto je klub odbio više bogatih ponuda za sjajnog napadača i tako mu uskratio priliku da se "obezbedi" do kraja života

.