Autor: Informer.rs

05.08.2023.

20:01

Foto: EPA

Sport

Teška bruka golmana Junajteda! Plaćen 52 miliona, a primio gol sa centra! (FOTO/VIDEO)

Junajted je danas u prijateljskom meču savladao francuskog vicešampiona Lans sa 3:1. "Crveni đavoli" su dokazali da su kvalitetniji tim, ali nije to ostalo u prvom planu po završetku meča, koliko očajna reakcija novog golmana engleskog velikana.

Informer

Naime, u 22. minutu ofanzivni vezista gostiju iz Francuske Florijan Sotoka primio je loptu negde na centru igrališta. Primetio je da je Onana daleko izleteo van kaznenog prostora i uputio strahovit udarac. Onana se vraćao unazad i pokušao da dohvati loptu, ali svi njegovi pokušaji da osujeti pogodak učinili su da gol bude još lepši.

U narednom video snimku možete videti kako je to izgledalo.

I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o jednom od najskupljih golmana u istoriji fudbala. Onana je stigao u Junajted iz Intera, vicešampiona Evrope, kao zamena za Davida De Heu. Navijači "crvenih đavola" već se hvataju za glavu zbog reakcija skupocenog čuvara mreže, iako sezona zvanično još uvek nije počela.

Skuplji od Onane u istoriji fudbala su samo Kepa Arizabalaga, kojeg je Čelsi platio 80 miliona evra, Alison Beker (Liverpul, 62,5 miliona evra) i Đanluiđi Bufon (Juventus, 52,88 miliona evra).