Autor: Informer.rs

20.08.2023.

08:28

Foto: EPAIMAGES

Sport

UEFA bez milosti! Brutalna kazna za Dinamo zbog ubistva navijača

Tada je u žestokom obračunu navijača AEK-a i "bed blu bojsa" u Atini ubijen navijač Mihalis Kacuri, koji je imao 29 godina.

UEFA nije imala milosti. Dinamovi navijači neće smeti da prisustvuju gostujućim utakmicama svoga kluba u UEFAklupskim takmičenjima do kraja sezone 2023./24.

"Prema proceni UEFA-e, sve utakmice u kojima učestvuju gostujući navijači FK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno velikom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača FK Dinamo u Atini, uprkos odluci da se ne puštaju za dotičnu utakmicu. To je takođe istaknuto u izveštaju koji sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile UEFA", stoji u saopštenju.

Informer

Takođe, od Dinama se traži da, u saradnji s relevantnim političkim, javnosigurnosnim i fudbalskim telima u Hrvatskoj, sprovede strategiju za iskorenjivanje fudbalskog nasilja povezanog s njihovim klubom. UEFA očekuje da će u dogledno vreme od kluba dobiti izveštaj s detaljima akcionog plana za rešavanje ovog značajnog problema.

"Dok FK Dinamo i njihovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi sprečili navijače FK Dinama da putuju, gostujuće ekipe koje putuju u Hrvatsku mogu i dalje da dobiju punu alokaciju ulaznica, a FK Dinamo i nadležna javna tela moraju da preduzmu potrebne mere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača", dodaje se u saopštenju.

Fudbaleri AEK-a plasirali su se u plej-of za Ligu šampiona pošto su u Atini eliminisali Dinamo iz Zagreba rezultatom 2:2 (0:1). U prvom meču na "Maksimiru" bilo je 2:1 za grčki tim, pa je u ukupnom skoru rezultat 4:3 za žuto-crne.