• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2023

08:56

Tata, živ neću izaći, sa ubicama sam! Vapaj Hrvata iz zatvora!

EPAIMAGES

Fudbal

Tata, živ neću izaći, sa ubicama sam! Vapaj Hrvata iz zatvora!

Podeli vest

Jedan navijač iz Hrvatske, koji je uhapšen zbog ubistva navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa (29), dobio je pretnje smrću samo nekoliko sati nakon to je poslat u zatvor u Grčkoj.

Navijač AEK-a ubijen je pre nedelju dana u obračlunu huligana grčkog tima i Dinama iz Zagreba, a Grci traže ubicu. Policija je uhapsila 105 osoba, od čega više od 90 hrvatskih navijača, zbog nereda u Atini tokom kojih je ubijen 29-godišnji navijač.

Poznato je da je 46 hrvatskih navijača smešteno u 16 zatvora širom Grčke, dok će preostali huligani od njih 105 biti premešteni tokom nedelje.

Zna se da je 12 huligana je poslato u zatvor Avlona, dok su ostali raspoređeni u zatvorima u Trikali, Larisi, Volosu, Nigriti, Komotini, Malandrinu, Amfisu, Dokokosu, Haniji, Hiosu, Grevenu, Nafpliju, Kosu i Solunu. 

Foto: Reuters

 

 

Navijač Hrvatske, koji ima 21 godinu, uspeo je da nazove oca i ispriča mu kako je u zatvor stigao sa samo još jednim Hrvatom, i da je okružen AEK-ovim navijačima koji su mu odmah pretili.

- Tata, ja odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubicama. Čim sam došao okružili su me, pokazali mi odrezanu glavu, govorili – nećeš jutro dočekati, u tom je smislu tekao razgovor -  prepričao je razgovor sa sinom Robert Žiga, otac uhapšenog navijača, prenosi "Dnevnik.hr“.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Zatvoru je udaljen 150 kilometara od Atine, a u njemu je još samo jedan navijač iz Hrvatske, ali ne u istoj ćeliji.

Policija još uvek traži ubicu Kacurisa, a očekuje se da će u narednim danima biti poznata DNK analiza otisaka prstiju. AEK je u prvom meču u Zagrebu uspeo da savlada Dinamo sa 2:1, dok je revanš na programu u subotu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija