Autor: Informer.rs

26.08.2023.

10:00

Foto: printscreen Twitter

Sport

Eraković: Ova liga je bolja, a ne znam Srbina koji ne voli Rusiju!

Fudbalski reprezentativac Srbije, Strahinja Eraković, ovog leta pojačao je redove ekipe iz Sankt Peterburga u transferu vrednom sedam miliona evra i kaže da nije pogrešio.

- Bio sam siguran u svoj izbor, a čim sam dobio ponudu od Zenita, odmah sam odlučio da se preselim ovde. Želeo sam da se okušam u jačoj ligi i siguran sam da je to bila ispravna odluka. Zenit je veliki klub, a u Evropi se uvek priča o njemu pa ni u današnjim uslovima nisam razmišljao o tome. Tek sam stigao u Rusiju i sada ne vidim razloga da razmišljam o dalekoj budućnosti, jer se nadam da ću mnogo godina provesti u Sankt Peterburgu. Potpuno fokusiran na Zenit - kaže Eraković za ruski "Sport Ekspres".

Informer

Pričao je mladi defanzivac i o odnosu Srba i Rusa.

- Ne znam nijednog Srbina koji ne voli Rusiju. Mislim da je ruska liga jača od srpske, a ovde je sve na višem nivou nego u mojoj domovini. Ima mnogo jakih klubova i nema lakih pobeda. Svaka utakmica je poprilično teška -  zaključio je Strahinja Eraković.

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, rekao je nedavno da je Eraković najbolji mladi fudbaler u Srbiji, kao i da je njegova lično odluka bila da izabere prelazak u Zenit, umesto u moskovski Spartak.