Autor: Informer.rs

25.09.2023.

21:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Informer saznaje! Šef Sudijske komisije pred smenom, odluka u petak!

Bura u srpskom fudbalu se ne stišava, štaviše, preti da postane još jača! Prema saznanjima Informera, sednica Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije biće održana u petak i glavna tačka dnevnog reda biće razrešenje dužnosti predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića!

Informer

Šef sudija za Superligu i Prvu ligu već mesecima je pod velikim pritiskom, pošto su njegovu smenu od početka sezone tražili i Crvena zvezda i Partizan, ali i još neki superligaški klubovi.

- Odbor za hitna pitanja zasedaće u petak i biće odlučeno da li će biti smenjen šef Sudijske komisije Dejan Filipović. Brojni klubovi su se već žalili na suđenje, gde su naravno prednjačili Crvena zvezda i Partizan, a slične poruke stizale su iz Javora i Novog Pazara - navodi naš izvor upućen u dešavanja u srpskom fudbalu.

Filipović je, kako saznajemo, u jako dobrim odnosima sa generalnim sekretarom Fudbalskog saveza Srbije Jovanom Šurbatovićem, čiju smenu je takođe tražila Crvena zvezda. Ostaje da se vidi kakva će biti odluka doneta u petak i da li će nekadašnji internacionalni arbitar ostati na poziciji i funkciji koju sada obavlja.

Podsetimo, zbog izjava na račun Filipovića, Disciplinska komisija je suspendovala iz fudbala sportskog direktora Partizana Ivicu Kralja, koji sada šest meseci ne sme da se pojavljuje u javnosti i obavlja funkciju.