Autor: Informer.rs

26.09.2023.

07:10

Foto: Starsportphoto

Sport

"Katastrofa je ako Zvezda ne pobedi Partizan"! Kakve reči čuvenog stručnjaka pred derbi

Biće katastrofa ako Crvena zvezda ne pobedi u derbiju, od Partizana ništa nisam video, poručuje Miodrag Grof Božović, nekadašnji strateg crveno-belih.

Čuveni strateg je u izjavi za "Meridian sport" napomenuo je da nikad nije bila tolika razlika u kvalitetu kao što je sada slučaj i da bi bilo pravo čudo da crveno-beli ne slave. Ostavio je, ipak, mogućnost da bude drugačije, ukoliko njegov bivši klub ne bude na nivou.

Informer

- Bilo bi veliko čudo da ne bude tako, međutim, događaju se takve stvari u fudbalu, ali za mene je Zvezda ogroman favorit u sredu - kaže Božović.

Iskusni strateg napomenuo je da veruje u sadašnjeg trenera Crvene zvezde Baraka Bahara.

Bahar mi deluje dosta smireno, mislim da čovek zna šta hoće i verovatno je ubeđen u ono što radi i zato se mnogo ni ne nervira. Možda još i ne oseća veličinu kluba, možda ne oseća Zvezdine navijače iako ih stalno hvali. Eventualno bi neki loš rezultat protiv Partizana za njega bio katastrofalan. Ipak, morao bi da napravi neke velike greške da izgubi - kaže Božović.

Informer

Popularni Grof poslednji je trener koji je savladao Partizan na njegovom stadionu.

- Taj stadion ima isto neku svoju moć kao Marakana i imaju i oni neke prednosti, ali gledao sam ih protiv Železničara i ne vidim nikakvu ideju, ne vidim ništa. Ako pričamo i o Zvezdi, nije ni ona odigrala nikako na Banovom brdu prošlog vikenda. Po meni su kvalitetom igre trenutno na istom nivou, ali pojedinačni kvalitet je na strani Zvezde. Velika većina domaćih igrača i ovih koji su igrali derbi znaju šta to znači i znaju kakva je to utakmica - zaključuje Božović.