• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2023

14:17

Svi hvale Glazera, ali je on kriv za dva gola! Božović o utakmici sa Sitijem: Zvezda je mogla da izgubi i 10:1

Printscreen

Crvena zvezda

Svi hvale Glazera, ali je on kriv za dva gola! Božović o utakmici sa Sitijem: Zvezda je mogla da izgubi i 10:1

Podeli vest

Poznati stručnjak analizirao igru crveno-belih u Engleskoj, nije štedeo golmana Omrija Glazera

Crvena zvezda je uz ludu sreću mogla da pobedi Mančester siti u gostima, a isto tako mogla je i da izgubi 10:1. Ipak, nije se obrukala pred očima evropske javnosti protiv aktuelnog prvaka Evrope i verovatno najjače ekipe na svetu.

Foto: Printscreen You Tube

 

 

Tim rečima proslavljeni stručnjak Miodrag Grof Božović analizirao je za Informer utakmicu Mančester sitija i Crvene zvezde, koja je završena trijumfom "građana" sa 3:1. Crveno-beli su poveli sa 1:0 pogotkom Osmana Bukarija u finišu prvog poluvremena, a onda su u drugom doživeli potop, pošto su od 47. do 73. minuta primili tri gola i tako doživeli, mora se priznati, častan poraz na tlu Engleske.

Ipak, prema rečima Miodraga Božovića, sve je moglo da bude drugačije, samo da je golman Omri Glazer bio malo koncentrisaniji.

- Što se tiče rezultat, bio je to častan poraz. I mislim da je Zvezda mogla da napravi i ogromno iznenađenje, pravu senzaciju. Bez obzira na to što svi hvale golmana Omrija Glazera, mora se reći da je napravio dve velike greške, i kod prvog, a da ne pričam kod drugog gola. Zvezda je imala šansu da uz ludu sreću savlada Siti. Uostalom dešavale su se utakmice kada je izraziti autsajder pobeđivao favorita. Glazer jeste branio sve živo i spasavao Zvezdu i pre i posle primljenih golova. Ali onakva reakcija kod drugog gola... Lagana lopta, nikog ispred tebe... Neshvatljiva reakcija - poručuje Božović.

Foto: tanjug/ap

 

 

Stručnjak koji je sa Zvezdom osvojio titulu u sezoni 2015/16. dodaje i da je ključni period meča bio početak drugog poluvremena.

- Sve u svemu, Zvezda je ostavila solidan utisak. Znamo svi ko je Siti i šta predstavlja u fudbalu. Mogao je da pobedi 10:1, a moglo je da uz ludu dozu sreće ostane i 0:1 za Zvezdu. Mislim da su se igrači demoralisali naročito nakon drugog primljenog gola. Da smo izdržali tih 15 minuta u drugom poluvremenu, pitanje je kako bi se odvijala utakmica - dodaje Božović.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Harizmatični stručnjak kaže da je realnost Crvene zvezde borba za treće mesto sa švajcarskim Jang Bojsom.

- Lajcpig je strašna ekipa, a treće mesto bio bi veliki uspeh. I to smo svi znali i pre nego što je počela Liga šampiona i nije sramota to priznati. Zvezda što se tiče kvaliteta apsolutno može da se nosi sa Jang bojsom. Ali, ovo je fudbal, a u fudbalu je nekad potrebna i doza sreće. Verujem da možemo do trećeg mesta - dodaje Božović.

Popularni Grof analizirao je i izdanja pojedinih igrača Zvezde. Kako kaže, pojedini su ga prijatno iznenadili, a neki i ne baš.

- Naser Điga je bio odličan. Ali, moramo reći da se on sjajno snašao u jednoj ogromnoj defanzivi. Nismo imali priliku da ga vidimo kako izgleda na terenu kada ekipa napada. U ovoj defanzivnoj konstelaciji, bio je vrlo dobar. Rodić me je prijatno iznenadio, već je u godinama, a odigrao je izvanredno. Ivanić, moram da kažem, izvanredan. Što se tiče ostalih, Endiaje je trčao, trudio se, ali nije ostavio neki utisak. Ipak, ne može da mu se sudi protiv Mančester sitija. Više sam očekivao od Hvanga, ali nema sumnje da se radi o vrhunskom igraču - zaključuje Božović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija