• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2023

11:20

Brutalno! Glazer bio pod rafalnom paljbom, ovo ni Borjan nije doživeo

tanjug/ap

Fudbal

Brutalno! Glazer bio pod rafalnom paljbom, ovo ni Borjan nije doživeo

Podeli vest

Crvena zvezda je na startu takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona poražena od Mančester sitija (3:1), ali je ostavila dobar utisak.

Pamtiće se silne odbrane Omrija Glazera, koji je crveno-bele spasio tokom prvih 45 minuta igre. Nažalost  jedan njegov kiks skupo je koštao crveno-bele u drugom delu utakmice. U 47. minutu rezultat je poravnao Hulijan Alvarez, a onda je golman Zvezde posle silnih odbrana postao tragičar. Igrao se 60. minut, Alvarez je izveo slobodan udarac, Glazer je želeo da izbaci tu loptu, ali ju je samo ubacio u gol. Rodri je stavio tačku u 73. minutu meča (3:1). 

Međutim, golman Zvezde je ušao u istoriju Lige šampiona, upisao je čak 13 odbrana. Postao je golman sa najviše odbrana na jednoj utakmici! Pretekao je urugvajskog čuvara mreže Fernanda Musleru koji je u porazu Galatasaraja od Reala u Istanbulu (1:0) 2019. godine upisao 12 intervencija. Na listi je inače i  Milan Borjan. Zvezda je pre pet godina ubedljivo poražena od Paris Sen Žermena (6:1), a Borjan je tada imao 11 odbrana.

Foto: tanjug/ap

 

 

 

Glazer je protiv Sitija konstantno bio pod rafalnom paljbom atomskog napada Engleza. Šampion Evrope uputio je ukupno 37 udaraca ka Glazerovom golu, dok su crveno-beli tri puta šutirali, a jednom pogodili preko Bukarija. Izraelcu je bilo mnogo gore nego Borjanu u debaklu protiv PSŽ-a, Bajerna, Liverpula... Jedva je uspevao da dođe do daha od ubojite ofanzive premijerligaša, jer su puleni menadžera Pepa Gvardiole kad god bi vezali više od dva dodavanja izbijali pred čuvara mreže šampiona Srbije.

 

Bajern je pre četiri godine u Minhenu dobio Zvezdu sa 3:0, a uputio je 34 udarca na Zvezdin gol, dok su crveno-beli imali sedam šuteva. U Beogradu je trijumfovao sa 6:0 uz 28 udaraca ka Zvezdinom golu, a crveno-beli su imali tri. 

Foto: tanjug/ap

 

 

Totenhem je slavio u Ljutice Bogdana sa 4:0, imao je 17 udaraca, a crveno-beli pet, koji su u porazu u Londonu od 6:0 uputili 13 udaraca, dok su "sparsi" imali 19. 

Godinu dana ranije, Zvezda je gostovala u Parizu protiv PSŽ-a, doživela pravu katastrofu, poražena je 6:1. Francuzi su na tom meču uputili 33 udarca, naspram pet Zvezdinih. U Beogradu je PSŽ trijumfovao sa 4:1, ali tada je odnos šuteva bio 15:8, za "svece" naravno.

U duelu sa Liverpulom na "Marakani" kada je Zvezda slavila golovima Milana Pavkova (2:0) imala je 10 udaraca, a "redsi" 22, koji su na "Enfildu" u pobedi 4:0 imali isto toliko pokušaja, a crveno-beli samo tri.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija