• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2023

19:00

Zvezda pokazala zube šampionu Evrope! Gol Bukarija na kratko šokirao "Itihad" (VIDEO+FOTO)

Reuters

Crvena zvezda

Zvezda pokazala zube šampionu Evrope! Gol Bukarija na kratko šokirao "Itihad" (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Crvenu zvezdu 3:1 (0:1) u prvom kolu grupe G Lige šampiona.

Srpski šampion poveo je golom Bukarija u 45. minutu, a Siti je preokrenuo rezultat golovima Alvareza u 47. i 60. minutu i Rodrija u 73. minutu.

 

MANČESTER SITI - CRVENA ZVEZDA 3:1 (0:1)

Stadion: Itihad. Sudija: Žoao Pineiro (Portugal). Žuti karton: Rodri, Diaš (Mančester Siti), Rodić, Stamenić (Crvena zvezda). Strelac: Alvarez u 47. i 60. i Rodri u 73. minutu za Mančester Siti, Bukari u 45. za Crvenu zvezdu

MANČESTER SITI: Ederson, Voker, Diaš (od 82. Luis), Ake, Gomez (od 57. Akanđi), Rodri (od 82. Filips), Nunješ, Bernardo Silva (od 44. Doku), Alvarez, Hoden (od 82. Bob), Holand.

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Mijailović, Điga, Dragović, Rodić, Hvang (od 82. Kangva), Stamenić, Bukari (od 82. Degenek), Ivanić (od 67. Olajinka), Mitrović (od 77. Lučić), Endiaje (od 68 Kraso).

 

Crvena zvezda će u drugom kolu grupe G, 4. oktobra, dočekati Jang bojs, koji je ranije danas izgubio kod kuće od Lajpciga rezultatom 1:3. Lajpcig će istog dana biti domaćin Mančester Sitiju.

 

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj utakmice! Zvezda je pokazala zube šampionu Evrope na "Itihadu"!

90. minut - Igraće se još četiri minuta

88. minut - Zvezda pokušava da smanji rezultat, ali pokupili su defanzivci mančester sitija loptu.

77. minut - Siti ponovo dominira, ali crveno-beli odolevaju pred naletima šampiona Evrope.

72. minut - GOOOOOOOOL! Majstorije Rodrija i prednost Sitija je još veća! Kraso je kriv, ali i Zvezdina odbrana. Španac se lako probio i smestio loptu u suprotan ugao. Niko nije ni krenuo, izašao na njega.

67. minut - Vukao je Ivanić loptu dugo, a onda neprecizno šutirao. Odmah zatim, Bahar ga je izveo iz igre, a na teren šalje Olajinku. I Kraso je na terenu umesto Endiajea.

64. minut - Glazer je odbranio šut Holanda glavom sa tri metra.

60. minut - GOOOOOOOOOL! Velika greška Glazera, Alvarez iz slobodnog udarca dovodi Siti u vođstvo. Iskosa je centrirao ili šutirao šta li, sada već dvostruki strelac, Hulian Alvarez, činilo se da će golman gostiju da je boksuje, ali Glazer ju je promašio. Štetaaaa lopta je u mreži

57. minut - Alvarez šutirao, Glazer kratko odbio do Holanda koji promašuje veliku šansu!

52. minut - Voker je postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda.

47. minut - GOOOOOOOOOOOOL 1:1 - Alvarez je izjednačio! Haland je izbacio Argentinca, koji je bio brži od Glazera i ugurao loptu u mrežu. Điga je trebalo bolje da odreaguje, ostao je na nogama, ali lopta je završila u golu.

46. minut - Utakmica je nastavljena, sa centra su krenuli igrači Mančester Sitija.

PRVO POLUVREME

 

 

45+2 - Kraj poluvremena. Totalna ofanziva Sitija u prvih 45 minuta, dvocifren broj šuteva i kornera, ali srpski šampion odlazi na odmor sa prednošću! Šutevi na gol 22:1, posed lopte 71:29, korneri 10:0, ali zato pretrčani kilomeri 58,5 naspram 58,4. 

45. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Zvezda vodi na "Itihadu"!!!! Bukari! VAR je potvrdio gol, nema ofsajda!!! Zaslužan za vođstvo crveno-belih je i Mirko Ivanić koji je genijalnim pasom proigrao Zvezdinog brzanjca, koji je na kraju zatresao mrežu!!! Gol nije odmah priznat, a onda se gledao VAR, koji ga je potvrdio. NEMA OFSAJDA!

41. minut - Neverovatni Glazer brani šut Fodena sa pet metara

38. minut - Ponovo šansa za Siti! Alvarez je šutirao, ali je Omri Glazer sigurnom intervencijom odbranio svoj gol. Korner za domaće.

 

36. minut - Nova opasnost pred golom Zvezde, ali, Srđan Mijailović je izblokirao šut Gomeza glavom.

30. minut - Preti Zvezda! Povukli su crveno-beli brzu kontru, ali odbrana Sitija reaguje u poslednjem trenutku! Povukao je Bukari, lopta stigla do Hvanga, ništaaa! Tako treba, idemoooo! 

29. minut - Posle sedmog kornera za domaće, Ake je šutirao u suprotan ugao, ali je Glazer i to fenomenalno odbranio.

Foto: Reuters

 

25. minut - Prečkaaaaaaaa! Sreća i to velika za Zvezdu! Centrirao je Fil Foden sa leve strane, lopta je preskočila Dragovića i pala Norvežaninu na glavu.

20. minut - Totalna ofanziva "građana". Umalo odlična šansa, ali Erlingu Holandu beži lopta. 

17. minut -  Glazer ponovo odličan. Bila je to brza akcija ekipe Pepa Gvardiole, a Alvarez je šutirao.

15. minut - Bomba Rodriga, Glazer kao mačka! Najbolja šansa za Siti.

11. minut - Mitrović se borio za jednu loptu i izborio, čini se korner, ali sudija Pineiro ne misli tako. 

Foto: Reuters

 

10. minut - Stamenić je izgubio loptu na sredini terena i Sitiju omogućio kontru. 
Foden je povukao, Haland vraća loptu do Nunješa. Portugalac je uputio ka Fodenu koji je probao "makazicama", bez uspeha.

9. minut -  Foden šutira preko gola, ipak novi korner za domaće, međutim defanzivci crveno-belih otklanjaju opasnost posle centaršuta Alvareza. 

Zvezdini navijači su zagrmeli odmah na početku. Stadion je pun, samo se oni čuju.

3. minut - Prvi korner za Sitijevce na meču. Rodri je prošao po levoj strani i uputio centaršut, ali je Mirko Ivanić izbacio tu loptu u korner. Alvarez je centrirao, Nunješ glavom, lopta ide preko gola. 

1. minut - Utakmica je počela


UŽIVO: 

 

20.59 - Minut ćutanja pre početka utakmice zbog katastrofalnog zemljotresa u Maroku i poplava u Libiji 

20.55 - Izlazak igrača na teren

Foto: Informer

 

 

20.50 - Siti je u maniru dobrog domaćina poželeo dobrodošlicu Crvenoj zvezdi. I to ćirilicom!

 

Foto: Informer

 

 

20.44 - U loži "Itihada" je i Aleksandar Kolarov, bivši reprezentativac Srbije i nekadašnji igrač Sitija, objavio je zvanični spiker.

20.37 - Holand i fudbaleri Mančester Sitija su na terenu

20.35 - Fudbaleri Crvene zvezde izašli su na zagrevanje.

Foto: Informer

 

20.29 - Navijači polako popunjavaju tribine stadiona Mančester Sitija

20.14 - Bahar na "Itihadu" 45 minuta pre meča

20.02 - Trener crveno-belih Barak Bahar ovako je najavio meč: 

- Da budemo i hrabri i pametni. Neću sad da pričam o tome šta ću da promenim su, ali moramo da se spremimo, podignemo nivou igre i da to sve bude onako kako smo planirali. Nadam se našem dobrom, a lošem danu za Mančester Siti. Najbitnije mi je da nakon utakmice možemo da sednemo, pogledamo se u oči i kažemo da smo dali sve od sebe.

19.50 - Navijači Crvene zvezde okupili su se u centru Mančestera tri sata pre početka meča protiv Sitija i organizovano krenuli na stadion "Etihad" gde će bodriti izabranike Baraka Bahara na startu Lige šampiona.

19.42 - Menadžer Mančestera Pep Gvardiola istakao je da očekuje pobedu, ali i hvalio Crvenu zvezdu, Baraka Bahara i srpske sportiste.

- Bio sam mali, ali sećam se kad je Dijego Maradona dao lobom gol u Beogradu. Sećam se i moje utakmice 1996. godine protiv Zvezde u Beogradu. Nismo igrali dobro, a tamo je uvek lepa i vrela atmosfera. Imaju neverovatan mentalitet, izuzetni su takmičari. Vidite Novaka Đokovića šta je sve postigao. Jaki su u kolektivnim sportovima, vaterpolisti su osvojili mnogo medalja. Tamo se deca u školama uče da budu dobri takmičari - rekao je menadžer Sitija uoči meča.

19.20 - Navijači Sitija se okupljaju ispred stadiona. Veličanstveni "Itihad" je uvek pun, pa se isto očekuje i večeras. Mnogo dece, porodica i dosta ljudi nosi obeležje "građana". 

19.00 - Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Mančester Siti - Crvena zvezda na portalu Informer.rs.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija