• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2023

22:35

Ocene Zvezda: Glazer blistao, pa poklonio gol, veliko bravo za borbu

EPA

Crvena zvezda

Ocene Zvezda: Glazer blistao, pa poklonio gol, veliko bravo za borbu

Podeli vest

Šampion Srbije nije se obrukao protiv prvaka Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Mančester sitija sa 3:1 (0:1) u meču 1. kola grupne faze Lige šampiona, ali po ocenama javnosti, nisu se obrukali.

Izašao je Barak Bahar sa ekipom koja nikad nije igrala zajedno, osim možda na treningu, ali na kraju nije to loše delovalo protiv, po mnogima, najjače ekipe na planeti u ovom momentu. Možda je neko očekivao i ubedljiviji poraz, pa s obzirom na to, ali i na kvote pre početka meča, većina igrača Crvene zvezde mogla je da dobije prelaznu ocenu.

Omri Glazer (7) - Dobio bi izraelski golman i mnogo više da nije primio onakav gol u 60. minutu. Bila bi to možda i devetka, ovako... Izraelac je, pre nego što je kiksnuo na isteku sat vremena igre, skinuo devet udaraca ka svom golu, a i posle toga minimum tri. Ipak, ono što se desilo nakon šuta Hulijana Alvareza uticalo je na tok meča, pa je Glazer na neki način bio i junak, ali i tragičar Crvene zvezde.

Foto: Reuters

 

 

Naser Điga (7) - Plašili su se navijači Crvene zvezde kako će Naser Điga izgledati na terenu, s obzirom da mu je debitantski meč ujedno i najteži, protiv najbolje ekipe na svetu u gostima. Imao je u uvodnim minutima meča jedan kiks koji ga nije skupo koštao, ali je u nastavku igrao sve sigurnije. Scena kada zaustavlja u naletu Erlinga Holanda značiće mu mnogo u karijeri. Bio je dobar, mada, u pojedinim momentima imao je probleme u komunikaciji sa saigračima, što je odlika neuigranosti.

Aleksandar Dragović (6,5) - Borio se kapiten koliko god je mogao, nosio odbranu i komandovao, ali jednostavno, Siti je klasa iznad. Ispravljao je sitne propuste saigrača i nije dozvolio ekipi da padne. I u samom finišu je ispravio brljotinu Kingsa Kangve i tako sprečio kontru "građana". Bivši reprezentativac Austrije još jednom je pokazao iskustvo na delu.

Milan Rodić (6,5) - Iskusni levi bek, u sistemu Baraka Bahara štoper, u prvom delu meča bio je zajedno sa Dragovićem mozak defanzivne postavke Crvene zvezde. Videlo se u drugom poluvremenu, ipak, da fizički ne može da parira rivalima, mada njemu fizička sprema nikad nije bila jača strana. Uklizavao je, jurio za rivalima i nema šta mnogo da mu se zameri. Ipak je rival bio možda napadački najpotentniji tim na svetu u ovom momentu.

Srđan Mijailović (6,5) - Popularni Mićko još samo napadača nije igrao u Zvezdi! Šalu na stranu, univerzalac kojeg je pre 10ak godina otkrio Robert Prosinečki večeras je, verovatno prvi put u karijeri, odigrao na poziciji desnog spoljnog, desnog ving beka, ali sa zaduženjima desnog beka. Odradio je dobar deo posla, često se ubacivao i u napad, gde je, mora se to reći, bio daleko manje efikasan nego u defanzivnim zadacima.

Foto: Reuters

 

 

Hvang In Bom (6,5/do 82. minuta) - Reprezentativac Južne Koreje je klasa od igrača i to je vidljivo. Pretrčao je mnogo, čuvao lopte, jurio po sredini terena i Rodrija i Bernarda Silvu dok je bio u igri. Imao je nekoliko sitnih grešaka, koje su mogle debelo da koštaju i njega i tim. Pogotovo u onim lošim komunikacijama sa Đigom. Ipak, bio je dobar, da je rezultat bio bolji sigurno bi bila i veća ocena.

Marko Stamenić (6) - Neko bi rekao da se reprezentativac Novog Zelanda nije pojavio na meču, ali to je zato što je imao vrlo malo dodira sa loptom. Ipak, odradio je mnogo nevidljivog posla, kako to vole treneri i stručnjaci da kažu. Naravno, igrao je koliko je mogao, borio se protiv daleko potkovanijih igrača, ali i za njega će, kao i za većinu tima, ovo biti velika škola.

Stefan Mitrović (6/do 77. minuta) - Reprezentativac Srbije odlično je počeo meč, bio je vrlo agilan u uvodnom delu meča i mnogo lopti je išlo baš na njega. Pokušavao je driblinzima da pomrsi račune daleko iskusnijem Kajlu Vokeru, čak je u jednoj situaciji oštećen i za korner. Dobro je krenuo, obećavalo je to, ali nije ni mogao više.

Foto: EPA

 

 

Mirko Ivanić (7/do 68. minuta) - Asistencija - majstorska! Strašan je igrač Mirko Ivanić i to se zna evo već skoro deset godina. Nije ga bilo nigde na terenu, a onda je jednim potezom umalo promenio tok meča. Sjajan pas je uputio za Bukarija, reprezentativac Gane je odreagovao fantastično i to su situacije koje će navijači Zvezde pamtiti. Ivanić je, osim toga, neposredno pre izlaska iz igre imao još jedan izvanredan prodor, ali šut mu je bio očajan.

Osman Bukari (7/do 82. minuta) - Izbio je reprezentativac Gane one svoje "bubice" iz glave i čim je počeo da igra za ekipu, dobio je nagradu u vidu gola! Majstorska realizacija na asistenciju Mirka Ivanića, gol koji će ovaj fudbaler večno pamtiti. Pokazao je brzinu, spretnost, visprenost i ono što je bilo do njega, uradio je. Ipak, u pojedinim momentima falilo mu je samo malo smirenosti, pošto je brzao, što je za njega baš svojstveno.

Šerif Endiaje (6) - Odsečen. Zvezdin Šerif najavljen je kao veliko pojačanje i istina je da ne treba i ne sme da mu se sudi posle utakmice protiv Mančester sitija. Tu nije ni mogao mnogo da uradi, jer je ekipa Zvezde maltene bila sve vreme u podređenom položaju. Ipak, njegov start na "Marakani" nije baš najbolji. Slaba partija u Mančesteru i može da se razume, niko tu nije ni očekivao da "gazi", ali onaj promašaj protiv Čukaričkog iz prošlog kola ne može. Bio je među najlošijim na terenu, ali ruku na srce, nije ni mogao više protiv "aždaja" sa druge strane.

IZMENE

Piter Olajinka (5,5/od 68. minuta) - Ušao je u igru da juri rezultat, što protiv ekipe kao što je Mančester siti, nimalo nije zahvalno.

Žan-Filip Kraso (5,5/od 68. minuta) - Napadač iz Obale Slonovače ušao je u igru, baš kao i Olajinka, da juri rezultat. Malo je petljao sa loptom, ali ni on nije bio u zahvalnom položaju, baš kao i njegov kolega iz napada Olajinka.

Vladimir Lučić (6/od 77. minuta) - Mladi fudbaler uneo je malo drskosti po toj levoj strani Zvezdinog napada i imao je nekoliko dobrih poteza. Tu su bila ona dva lažnjaka, kojima se predstavio navijačima na "Itihadu". Solidan utisak.

Kings Kangva (od 82. minuta) - Fudbaler iz Zambije nije bio dugo na terenu i pošteno je da se ne oceni. Mada, imao je jedan sjajan potez, ali i jedan vrlo rizičan.

Miloš Degenek (od 82. minuta) - Premalo vremena na terenu.

Foto: Reuters

 

 

Barak Bahar (6,5) - Trener Crvene zvezde izašao je na teren sa postavom koja je prvi put igrala zajedno, eksperimentisao je i na kraju nije to bilo toliko loše. Pogotovo za izrazito ofanzivnog stručnjaka, koji mora da se brani. Imao je neke finese koje su bile direktno njegov uticaj, kao ta da pošalje na teren Nasera Đigu, koji se vrlo dobro pokazao, kao i ona da Srđana Mijailovića pošalje na desni bok. Solidna taktička utakmica, a možda mu je najbolje priznanje poziv Pepa Gvardiole da večeras odu na vino.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)
Live TV

Imamo li nade protiv Danske? Selektor Stojković dao jednu od njegovih antologijskih izjava! (VIDEO)

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi izovorio je legendarnu rečenicu pred odlazak u Lisabon: "Kakav bre plasman za Svetsko prvenstvo?" Tada smo pobedili. Da li ste mu verovali kada je rekao da ne treba da brinemo i da će odvesti Srbiju na Evropsko prvenstvo? Evo nas danas u Nemačkoj! Šta možemo da očekujemo u utakmici protiv Danske? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši reprezentativac Predrag Mijatović i novinar sportske rubrike Informera Ljubiša Vidović. Uživo u program javio se i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

23.06.2024

12:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija