Autor: Informer.rs

05.10.2023.

07:19

Foto: Starsportphoto

Sport

Sevaju otrovne strelice! Švajcarci prozivaju "delije"

Pred meč u Beogradu mediji u Švajcarskom pisali su više o ratu, navijačima, "delijama", atmosferi na "Marakani", tunelu, nego o fudbalu. 

Blik, jedan od najuticajnih tamošnjih medija, posle utakmice ističe da Jang bojs nije zadovoljan remijer, jer je propustio šansu da osvoji tri boda, ali i navode da nisu posebno impresionirani ambijentom. Kažu da "delije" nisu uplašile goste.

Informer

"Ni koncert zvižduka "delija", najvatrenijh navijača Crvene zvezde, u trenucima kad su fudbaleri Jang bojsa izlazili na teren, a prethodno prošli kroz takozvani "pakleni“ tunel kako bi se zagrejali 45 minuta pre početka utakmice, nije zastrašujući. Navijači Makabija u Haifi su definitivno bili glasniji", piše Blik.

To nije sve, nastavljaju sa peckanjem navijača šampiona Srbije.

Informer


"Beogradski pritisak je trajao još neko vreme. Možda deset minuta. Posle toga je bilo gotovo".

Blik konstatuje da je prvi put u istoriji tim iz Berna postigao dva gola na gostovanjima u Ligi šampiona, te da je golman Raćopi odradio solidan posao, posebno u finišu utakmice.

Informer

"Reakcija Zvezde je bila burna. Golman Raćopi je sve više bio u fokusu kako je meč odmicao, ali se držao protiv Dragovića, Ndiaja, Kataija... Onda je došao zloslutni 88. minut, koji je potpuno promenio učinak dotad inače briljantnog Rićopija. Kakva šteta“.

Bonus video