• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2023

23:03

Remi na Marakani! Zvezda izbegla poraz, ali ima za čime da žali (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Remi na Marakani! Zvezda izbegla poraz, ali ima za čime da žali (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Šampion Srbije igra svoj drugi meč u okviru Lige šampiona, protivnik je šampion Švajcarske

Crvena zvezda nije uspela da slomi Jang bojs na prepunoj "Marakani" u okviru 2. kola grupne faze Lige šampiona - 2:2 (1:0)! Crveno-beli su poveli preko Šerifa Ndiaja u 35. minutu, preokrenuo je protivnik golovima Filipa Ugrinića i Sedrika Itena u 48. i 61. minutu, a na kraju je Osman Bukari dva minuta pre isteka 90. minuta doneo bod beogradskoj ekipi.

 

CRVENA ZVEZDA - JANG BOJS 2:2 (1:0) (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum)

Grad: Beograd. Stadion "Marakana". Kapacitet: 54.000. Sudija: Vilijam Kolum (Škotska).

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Mijailović, Dragović, Điga, Rodić – Hvang, Stamenić – Bukari, Ivanić, Mitrović – Ndiaje. Trener Barak Bahar.

JANG BOJS: Raćopi - Garsija, Benito, Kamara, Janko - Ugrinić, Nijase, Maleš - Monteiro, Iten, Elija. Trener Rafael Viki.

 

 

TOK MEČA: 

DRUGO POLUVREME

90+7. minut - Katai! Velika šansa za Zvezdu, iskusni ofanzivac nije zahvatio loptu iz voleja kako treba i to je kraj!

90+6. minut - Ofsajd Olanjinke, ali katastrofalna reakcija i njega i Bukarija. Video je Bukari da je njegov kolega iz Nigerije u ofsajdu, ali mu je gurnuo loptu. Propala je možda i poslednja šansa za preokret.

90. minut - Sedam minuta nadoknade, sedam minuta nade da Zvezda može do spektakularnog preokreta i tri boda protiv Jang bojsa.

 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

88. minut - Pritiska Crvena zvezda i to joj se isplatilo! Osman Bukari fantastičan gol postiže, rezultat je 2:2! Napadala je Zvezda i napadala, Kraso je uposlio Bukarija i kada su svi mislili da će centrirati, reprezentativac Gane je šutirao i prevario Raćopija! Ima sada Zvezda šansu da pobedi!

85. minut - Sada je Kraso pokušao iz odbitka desnom nogom. Požurio je, ali pitanje da li je i mogao bolje. Ostaje 2:1 za Švajcarce.

84. minut - Ponovo glavom pokušava Katai, ali ovog puta preko gola. Sve manje vremena za crveno-bele.

83. minut - Imao je šansu Ganula iz Jang bojsa da reši ovaj meč. Šutirao je glavom preko gola. Ostaje nada Crvenoj zvezdi.

80. minut - Izlazi Šerif Ndiaje, borio se koliko je mogao. Na terenu Žan Filip Kraso, poslednji adut Baraka Bahara.

78. minut - Fantastičan centaršut Srđana Mijailovića, Katai pokušava glavom, ali pored gola. Sve manje vremena za Zvezdu.

77. minut - Zvezda svim silama pokušava da probije bedem Jang bojsa, ali vreba opasnost od kontri. 

72. minut - Gužva kod klupe Jang bojsa, umalo sukob grupe igrača. Mijailović i Elija su bili u duelu, igrač švajcarskog tima je pao kao pokošen. Umešali su se igrači oba tima, ali sve se smirilo jako brzo.

70. minut - Opet velika šansa, ovog puta Katai glavom. Brani Raćopi! I ponovo golman Jang bojsa skida udarac, ovog puta Ndiajea.

69. minut - Katai i Lučić na terenu, izlaze Stamenić i Mitrović.

Foto: Starsportphoto

 

 

64. minut - Piter Olanjinka na terenu umesto Milana Rodića. Videćemo može li on da promeni ritam meča.

61. minut - Jang bojs vodi 2:1, Sedrik Iten strelac sa penala. Nije dobro za Zvezdu!

59. minut - VAR će gledati da li je penal za Jang bojs. Sudija Kolum kaže da jeste! Điga je odigrao rukom, šansa za Švajcarce.

 

 

53. minut - Ponovo će VAR gledati gol Zvezde! Šerif Ndiaje je ponovo bio strelac i to nakon šuta Hvanga, ali spasio se Jang bojs. Još jedan gol poništen crveno-belima!

53. minut - Nov vrlo opasan napad Švajcaraca. Garsija je imao šansu da zakuca loptu sa 16 metara, ali je pucao preko gola. Sreća za Zvezdu!

50. minut - Iten gađa, Glazer ponovo sjajan. Vrlo opasan Jang bojs na startu drugog dela.

48. minut - Monteiro asistirao Ugriniću, on savladao Glazera - 1:1. Loš početak drugog poluvremena za Crvenu zvezdu. Iskoristio je vezista Jang bojsa nepažnju crveno-belih, ušunjao se u kazneni prostor i savladao izraelskog golmana.

 

 

47. minut - Izmena u Jang bojsu. Benito se povredio odmah na startu drugog dela, Amenda ga je zamenio.

PRVO POLUVREME

45+6. minut - Glazer ponovo spasava Zvezdu! Ugrinić je šutirao, lopta se odbijala, na kraju je Izraelac refleksno zaustavio udarac. Ima Zvezda 1:0 na poluvremenu!

45+2. minut - Bukari daje gol, ponovo će VAR gledati situaciju! Nadali su se na "Marakani" još jednom VAR pogotku, ali ništa od toga. Ovog puta je bio ofsajd.

45. minut - Teško se kreće Šerif Ndiaje nakon jednog starta neposredno posle pogotka koji je postigao. Uskoro će pauza, pa ćemo videti u kakvom je stanju Senegalac i apsolutno prva figura utakmice.

44. minut - Garsija iz Jang bojsa se žali na povredu i to u kaznenom prostoru Zvezde. Bio je to blag duel sa Srđanom Mijailovićem, gosti se nadaju penalu, ali nema od toga ništa. 

 

 

35. minut - VODI ZVEZDA! Šerif Ndiaje! VAR je proveravao, sudije su donele odluku, Senegalac strelac! Bukari je prošao po desnoj strani, ubacio na peterac, gde je Ndiaje ćušnuo loptu u mrežu. Sudije su pregledale snimak, na kraju su utvrdile da ofsajda nije bilo - 1:0.

Foto: Starsportphoto

 

 

32. minut - Pokušava Zvezda sada dugim loptama za Ndiaja. Nema zasad rezultata, dobro je postavljena odbrana Jang bojsa.

27. minut - Strašan pokušaj Garsije iz Jang bojsa, sjajna intervencija Glazera, korner za Švajcarce.

25. minut - Obećavajući napad Zvezde, ali loš udarac Hvanga iz daljine. Ništa od promene rezultata.

23. minut - Nema previše uzbuđenja, ali sada je Jang bojs mogao do gola. Ipak, udarac Monteira nije završio u okviru gola Glazera, pa ostaje 0:0.

18. minut - Žuti karton dobio je Šerif Ndiaje zbog nešto grubljeg starta nad Nijaseom.

Foto: Starsportphoto

 

 

17. minut - Miran period utakmice, nema posebnih uzbuđenja.

11. minut - Hvang se poigrava, ali ne koriste to fudbaleri Jang bojsa. Zasad tvrda utakmica, Zvezda pokušava da preko krila zapreti rivalu.

6. minut - Velika šansa za Ndiaja! Senegalac je pucao petom, ali golman Raćopi sprečava vođstvo domaćih.

4. minut - Borbeno je Zvezda otvorila meč 2. kola Lige šampiona, ali zasad bez šansi pred golom Raćopija. Prvi pokušaj imao je Jang bojs, ali šut Dariana Maleša ide preko gola.

1. minut - Utakmica je počela!

IZ MINUTA U MINUT:

20.57 - Spektakularna koreografija preko celog stadiona!

Foto: Informer

 

 

20.49 - Fotografijom na društvenim mrežama prisustvo na večerašnjoj utakmici potvrdio je i Dušan Mihajlović, sin pokojnog Siniše Mihajlovića.

Foto: Instagram printscreen

 

 

20.42 - Na stadionu je mnogo poznatih ličnosti, a 20ak minuta pre utakmice na stadionu je i Novak Đoković, koji je u društvu svog oca Srđana.

20.38 - "Marakana" je puna 20 minuta pre početka meča. Biće ludnica na tribinama!

20.32 - Ovo su igrači na klupi za rezervne igrače. Crvena zvezda: Popović, Vasiljević, Degenek, Spajić, Kanga, Katai, Olajinka, Kraso, Milunović, Kangva, Lučić, Kabić.

Jang bojs: Fon Balmos, Marcino, Amenda, Lakomi, Čalva, Nsame, Person, Rudani, Blum, Lustenberger, Ganvuola.

Foto: Informer

 

 

20.22 - Izašli su na teren fudbaleri Jang bojsa, i očekivano, dočekani su žestokim zvižducima.

 

 

 

20.12 - Tenzije ispred svečane lože na "Marakani". Opširnije pročitajte ovde.

20.08 - U sastavu Jang bojsa za večerašnji meč je mladi Darian Maleš. Ovaj momak pre meča je pričao da navija za Crvenu zvezdu i da će njegova familija večeras biti na "Marakani".

20.02 - Severna tribina na stadionu već je korektno popunjena.

Foto: Informer

 

 

19.53 - Objavljeni su i sastavi timova. Barak Bahar se opredelio za istih 11 kao u Mančesteru, s tim da su prvotimci raspoređeni u drugačiju formaciju. Ovog puta, umesto 3-5-2, igraće u sistemu 4-2-3-1.

19.48 - Stadion se polako puni, o čemu svedoče i fotografije naših izveštača sa "Marakane".

Foto: Informer

 

 

19.36 - Jang bojs u superlativu najavio večerašnji meč u Beogradu.

"Dom Crvene zvezde je stadion Rajko Mitić - tako se zove od 2014. i nosi ime po legendi kluba. Mnogi stadion nazivaju "Marakana", po uzoru na "Marakanu" u Rio de Žaneiru, jer je nekada primao više od 100.000 gledalaca", pišu administratori Tviter naloga Jang bojsa.

 

 

 

19.26 - Poznate ličnosti iz sveta sporta pristižu u ložu na stadionu Crvene zvezde. Među njima je i Zoran Laković, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA. Ko je još na stadionu, pogledajte ovde.

19.10 - Gužva je i pred "Marakanom"! Izveštač Jelena Nedeljković javlja da je sve veći broj ljudi i pred najvećim srpskim stadionom i očekuje se da već za nekih sat vremena poseta bude fantastična.

Foto: Informer

 

 

19.07 - Nešto manje od dva sata pre početka utakmice, na Autokomandi je već "krkljanac". Kako javlja izveštač Informera Vuk Žarić, ispred stadiona su ogromne gužve, što znači da će atmosfera na "Marakani" večeras biti - paklena!

Foto: Informer

 

 

19.05 - Crveno-bele je pred večerašnji duel podržao i nekadašnji član Zvezde Strahinja Eraković.

Foto: Starsportphoto

 

 

19.00 - Barak Bahar, trener Beograđana, je pre ove utakmice izjavio da će sve učiniti da ekipa ostvari pobedu, koja bi Zvezdi značajno pomogla u borbi za prezimljavanje u Evropi.

Foto: Starsportphoto

 

 

Znamo da u poslednjim mečevima, posebno u ligi nismo imali tako dobre nastupe kao na početku sezone, ali znate da je LŠ nešto drugo. U Ligi šampiona smo na početku imali dobar nastup u odbrani, sada igramo ovde i to je utakmica koju moramo da pobedimo. Pokušaćemo da odigramo dobro - kaže izraelski stručnjak.

 

Sa druge strane, Rafael Viki, strateg Jang bojsa, veruje da njegova ekipa može da napravi iznenađenje i slavi u Beogradu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sigurno je dobro što su neki igrači doživeli ovaj teren, ali četiri godine u fudbalu su mnogo. Ne mogu što se drugih stvari tiče da komentarišem 2019. godine. Drago mi je što smo ovde, ovo je Liga šampiona, ući ćemo u utakmicu i hoćemo da pobedimo, to je naša ideja, ali to nije jednostavno nikada u Ligi šampiona. Imamo ambiciju i ona se sigurno ne menja - kaže nekadašnji švajcarski vezista.

 

18.55 - Dobro došli na lajv prenos utakmice Crvena zvezda - Jang bojs. Detalje sa svih utakmica širom Evrope možete pratiti uz portal Informer.rs!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija