Autor: Informer.rs

06.10.2023.

21:02

Foto: Tanjug/ap

Sport

Sprema se senzacija u Milanu - Ibrahimović se vraća!

Iako Zlatan Ibrahimović kroz karijeru nije bio preterano "veran" bojama kluba, svoju ljubav prema Milanu nikada nije krio. Švedski napadač vratio se na "San Siru" pred kraj karijere, razbudio "rosonere", a pre dve godine nakon decenije čekanja doneo Skudeto velikanu sa severa Italije. 

Delovalo je da Ibrahimović nikada neće otići u penziju, a verovatno bi tako i bilo da ga povrede nisu uništile prošle sezone. Shvatio je Šveđanin kada da "svira kraj" pa je na kraju takmičarske godine okačio kopačke o klin nakon više od dve decenije brutalne karijere. 

Bezmalo pola godine Ibrahimović je bio "van fudbala", makar formalno, ali je sada vreme za veliki povratak. I to baš u Milan! Kako prenose italijanski mediji, legendarni napadač danas je imao sastanak sa generalnim direktorom "rosonera" - Đorđom Furlanijem, tom prilikom dogovoreno je da Ibrahimović uskoro na "San Siru" preuzme neku od direktorskih pozicija. 

Informer

 

Da stvar bude zanimljivija ovo nije prvi boravak Ibrahimovića u taboru "rosonera" ove sezone. On je, nedavno, nakon poraza od Intera u velikom derbiju došao na trening prvotimaca po pozivu trenera Stefana Piolija. Poznato je kakav autoritet među kolegama ima švedski napadač, posebno što je sa većinom bio saigrač do prošle sezone. Pioli je smatrao da će legendarni Ibra imati dobar uticaj na atmosferu u ekipi i imao je! 

Milan je nakon sedam odigranih kola prvi na tabeli sa 18 osvojenih bodova koliko ima i Inter. U Ligi šampiona zabeležili su dva remija u "grupi smrti" i imaju velike šanse da se nađu u nokaut fazi elitnog takmičenja.