Autor: Informer.rs

14.10.2023.

16:57

Foto: EPA

Sport

Mađari u žestokom problemu pred Srbiju! Srpski trener otkrio šta nam je činiti

Srpski trener Nebojša Vignjević, koji odlično poznaje mađarske igrače jer je šef stručnog štaba prvoligaša Ujpešta, smatra da je tamošnji nacionalni tim u lošoj situaciji.

Naime, on tvrdi da su Mađari, oslabljeni za štopera Vilija Orbana, u daleko većem problemu od Srbije za koju neće igrati napadač Dušan Vlahović.

Informer

Nezamenjiv: Vili Orban

- Ovde su me pitali mađarski novinari: Kome je teže, domaćinu što ne igra povređeni štoper Orban ili gostima što su lišeni pomoći napadača Vlahovića. Konkretno, šta je veći hendikep. Kao iz topa sam ispalio: Teže je domaćinu! Vili Orban je najznačajniji igrač mađarske odbrane, praktično nezamenjiv, selektor Marko Rosi će tražiti rešenje, potpisujem da ga neće pronaći u takvom svetlu. Zašto? Pored Orbana u defanzivi svi deluju bolje, kvalitetnije, izražajnije nego u klubovima iz kojih dolaze. Orban je jedan. Koliko je bitan, uočilo se i na prijateljskom susretu sa Češkom, onog trena kada je zamenjen, sve se promenilo, sa sigurnosti se prešlo na nesigurnost, Česi su izjednačili. Ko će umesto Orbana?  Fiola, Moči… Verovatno, Moči. U središtu odbrane. Bar je takva informacija stigla do mene - rekao je Vignjević za sajt Sport kluba.

Nekadašnji fudbaler je potom prognozirao tačan rezultat.

- Možemo sve da preskočimo i odmah objavimo rezultat, biće 2:2 - samouvereno je rekao Vignjević.