Autor: Informer.rs

15.10.2023.

06:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Navijači grme, ljuti su na "orlove"! Ovi igrači su prvi na udaru!

Poraženi su "orlovi" drugi put od Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (2:1). Svašta smo videli na "Puškaš areni" u Budimpešti, ali ono najvažnije, pobedu našeg tima, koja bi nas jednom nogom odvela na EURO posle čekanja od 24 godine - nismo. 

Delovalo smo  neorganizovano, defanziva je opet bila bez dobre komunikacije, ništa tu nije funkcionisalo kako bi trebalo, selektor se kockao i promenio formaciju kad vreme nije, jednostavno - odigrali smo kao tokom celih kvalifikacija - loše. Strelci za domaći tim bili su Barnabaš Varga u 21. i Roland Šalaj u 34. minutu, dok je pogodak za Srbiju upisao Strahinja Pavlović u 33. minutu. Nije na odmet pomenuti i da smo imali dve propuštene šanse pri rezultatu 0:0, dva poništena gola na startu drugog dela. Lota nije htela u gol... Ali, kada od istog tima izgubiš dva meča u nizu, moraš ruku da pružiš boljem! 

Zakomplikovali su "orlovi" situaciju u grupi, pa je sad utakmica sa Crnom Gorom u utorak na "Marakani" “biti il’ ne biti”.  Piksijeva četa ima imperativ, mora da pobedi. Dobro znamo kako u takvim momentima noge mogu da postanu teške. Neće biti lako, posebno psihološki, ali naši momci konačno moraju da budu najbolji, kada je najpotrebnije. Inače nam preti neviđena bruka!

Srbija i Crna Gora tri puta su se do sada sastajale. U sva tri slučaja naša selekcija je slavila - dva puta u Podgorici (2:0 i 2:0) i jednom u Beogradu (2:1). Crnogorci posle gostovanja na Marakani dočekuju Litvaniju, pa u poslednjem kolu idu Mađarskoj. Mađari za tri dana u Litvaniji imaju šansu da i zvanično obezbede plasman na EURO.

Bilo je mnogo zamerki na račun naših igrača, ljuti su navijači na društvenim mrežama, očekivali su pobedu, slavlje, ali su opet razočarani.

Informer

Terzić i Gudelj su posebno bili na meti.

"Terzić i Gudelj ne znaju šta će s loptom. Neiventivni, bez osećaja za igru, nekreativni, pimpleri trkači. Ni Lukić nije daleko. Piksi, brate, ko će tebi ovde da igra fudbal i organizuje igru? Ovi u onoj jugoslovenskoj ligi ne bi igrali ni u Vardaru", prokomentarisao je jedan navijač na Tviteru.

Sergej Milinković Savić je nervirao navijače Srbije.

"Sergej definitivno najlošiji igrač večeras! Ne znam što ga više drži u igri".
 

Bonus video