• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

23:30

Piksi: Razočaran sam samo rezultatom, Tadić žrtva taktike!

Starsportphoto

Fudbal

Piksi: Razočaran sam samo rezultatom, Tadić žrtva taktike!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije posle poraza od Mađarske u Budimpešti rezultatom 2:1 objasnio zbog čega kapiten Dušan Tadić nije bio na terenu od prvog minuta.

Mnoge je iznenadio i ostavio bez teksta Dragan Stojković Piksi kada je odlučio da na "Puškaš arenu" izvede tim bez najiskusnijeg igrača i glavnog organizatora igre.

Ušao je Tadić u drugom poluvremenu i tada su "orlovi" postali još opasniji, pogodio je i stativu, ali nismo uspeli da izbegnemo poraz. Zbog takvog raspleta ni šef stručnog štaba nije krio razočaranje.

- Bili smo bolji, to je fakat. Svi smo to videli, ali negativan rezultat na kraju je nešto što raduje Mađarsku, a nas ne. Generalno, mislim da nismo zaslužili da izgubimo. Ali, kao neko ko poštuje protivnika, moram da čestitam domaćinu na pobedi i na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nama ostaje da se spremimo za narednu utakmicu i rešimo situaciju u našu korist - rekao je Piksi na startu obraćanja, a potom dodao:

- Imamo dva meča u tri dana i iz taktičkih razloga želeo sam da sačuvam Tadića, jer imamo daleko važniji duel u utorak, nego što je ovaj bio. Uz sav respekt i poštovanje protivniku. Ideja je bila da krenemo sa četvoricom u poslednjoj liniji i petoricom u veznom redu. Nije to toliko loše izgledalo, osim grešaka koje smo napravili. Drugo poluvreme smo se vratili u našu staru formaciju, pojačali napad, a plod svega toga bile su i igra i šanse koje smo stvarali. Ima dana kada lopta neće u gol, zašto je to tako, ne znam. Njihov golman je imao mnogo sreće - naglasio je Stojković.

Foto: Informer

 

Selektor je posebno podvukao da ne zamera ništa svojim momcima i da je jedino nezadovoljan rezultatom.

- Izgledali smo dobro, mislim da smo pripreme i utakmicu odradili na maksimumu i nemam šta da zamerim igračima. Ako gledate neke parametre i statistiku, to će vas prevariti, jer ćete videti našu dominaciju, a pobednika koji se zove Mađarska. To je tako u fudbalu. Previše smo šansi promašili i u Beogradu i u Budimpešti. Ipak, ponosan sam na ekipu, jer smo odigrali kako treba. Bio je takmičarski meč, kao što to ovaj nivo i zahteva - objasnio je Piksi.

Nekada sjajni vezista nije hteo da popusti jednom domaćem novinaru, već je još jednom ponovio da je naša selekcija na "Puškaš areni" bila bolji rival na terenu.

 - Mađarska je kvalitetna ekipa, vrlo je kompaktna, borbena, ali nemojte da se lažemo. Niste bili bolji od nas. Ili sam ja možda neku drugu utakmicu gledao. Rezultat jeste na vašoj strani i čestitam vam na tome. U fudbalu nekad ne pobeđuje bolji - poručio je Stojković.

Srpsku reprezentaciju već 17. oktobra očekuje najvažniji okršaj u ovom kvalifikacionom ciklusu, vredan plasmana na Evropsko prvenstvo 2024. Na "Marakanu" dolazi Crna Gora, a kormilar državnog tima ima jasnu poruku. 

- Moramo da budemo mirni. Da sagledamo sve što je bilo večeras pozitivno. Budemo li ovako odigrali, ne vidim razlog da ne pobedimo Crnu Goru. Treba sad da se odmorimo i da zaboravimo ovaj meč, a da već u narednom budemo na top nivou, jer od nas sada sve zavisi - zaključio je Piksi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija