• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2023

17:54

Selektor Mađara pecka Piksija: Znam kako će igrati Srbija, samo me muči Gudelj

Informer

Fudbal

Selektor Mađara pecka Piksija: Znam kako će igrati Srbija, samo me muči Gudelj

Podeli vest

Biće to iste formacija u kojoj igramo i mi, poručio je Marko Rosi.

Nalazi se Srbija na dobrom putu da se nakon 24 godine plasira na Evropsko prvenstvo, uprkos nešto slabijim igrama tokom kvalifikacija. Zbog toga selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi najavio je određene taktičke promene za duel protiv Mađarske u Budimpešti. 

Još uvek nije poznato na šta je selektor tačno mislio. Promena formacije nije opcija budući da Srbija nema klasičnog beka. Zbog toga je selektor Mađara - Marko Rosi, ubeđen da zna kako će "orlovi" izgledati u subotu na stadionu "Ferenc Puškaš". 

- Smatramo da će Srbija igrati sada u malo defanzivnoj formaciji nego na početku utakmice u Beogradu. Očekujemo da će Sergej Milinković Savić biti jedan od trojice u napadu, da neće biti u veznom redu ovog puta. Jedino oko čega imamo dilemu je uloga Nemanje Gudelja, da li će biti štoper ili vezista. Što se tiče ostalih fudbalera, potpuno smo sigurni u kojem će sistemu Srbija da igra, biće to ista formacija kao ova u kojoj mi igramo - rekao je Marko Rosi za mađarske medije tokom okupljanja. 

Foto: Starsportphoto©

 

Mišljenje mađarskog selektora ima smisla budući da će "orlovi" biti lišeni pomoći Dušana Vlahovića koji je povređen. Zbog toga se očekuje da podrška Aleksandru Mitroviću u napadu bude Sergej u tandemu sa Dušanom Tadićem. 

- Na papiru, Srbija je jača, vrednost njihovog sastava je tri puta veća nego našeg, ali rekao sam mnogo puta da su papir i teren dve različite stvari. U poslednje tri godine igrali smo četiri puta protiv njih: dva puta smo pobedili, jednom remizirali i jednom izgubili, mada i taj put, da je bilo VAR-a, završilo bi se drugačije. Tako da, iako papir favorizuje Srbiju, imamo šanse da ponovo pobedimo. Čak i da izgubimo, ništa se neće promeniti. Nikako ne smemo da napravimo neku glupost, jer nas čekaju još tri utakmice posle ove - objasnio je Rosi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija