• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2023

22:44

Srbija dominirala, ali sreća nam je okrenula leđa, Mađarska odnela tri boda

Starsportphoto

Fudbal

Srbija dominirala, ali sreća nam je okrenula leđa, Mađarska odnela tri boda

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Mađarske savladala je Srbiju na domaćem rezultatom 2:1 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Gledali smo večeras veoma zanimljiv meč. Oba tima su bila veoma raspoložena, ipak mora se priznati da "orlovi" večeras nisu imali sreće. Mađarska je ponovo dokazala da nam ne ne leži kao protivnik, a golove na meču su dali isti strelci kao i u Beogradu Varga i Šalaj, dok je za Srbiju bio precizan Strahinja Pavlović. Važno je napomenuti  da su Aleksandru Mitroviću poništena dva gola.

Odlučio se naš selektor Dragan Stojković Piksi da ovaj meč počne bez Dušan Tadića i Filip Kostića koji svakako spadaju među bitnije šrafove u timu. Mora se priznati da se videlo da ova dva iskusna igrača fale na terenu.

Bez obzira na to, Srbija je bila dominatnija ekipa na terenu na početku susreta. Stvarali su šanse "orlovi", prvo je pokušao Gudelj, a zatim se Gaćinović jako loše snašao u šesnaestrcu, a tako da prilike u prvih 15 minuta nisu iskorištene.

Strpljivo su čekali Mađari, nisu se mnogo umarali, a onda prvu pravu priliku pretovorili u pogodak. Nego je iskoristio prazan prostor i nedostatak reakcije Terzića, povukao je snažno loptu,  a zatim je pronašao Vargu koji je doveo svoju reprezentaciju u vođstvo u 21. minutu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nije potonuo moral "orlova". Ponovo smo bili ti koji nameći igru na terenu, ali Dibus je uvek smireno i dobro reagovao između dve stative mađarskog gola. 

Upornost naše reprezentacije se isplatila posle izvedenog kornera u 33. minutu. Bio je najbolji u skoku Strahinja Pavlović i spretno je zatresao mrežu protivničkog tima.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nisu se navijači Srbije mnogo radovali, nakon manje od jednog minuta, Mašarska je stigla do izjednačenja.  Reprezentativac Mađarske Šalaj imao je spretnu reakciju na pas, smirio je loptu,  a zatim je uputio snažan i neodbranjiv šut.

Foto: Starsportphoto

 

 

Shvatio je u drugom poluvremenu Dragan Stojković Piksi da su mu potrebni na terenu Dušan Tadić i Filip Kostić. Odmah su ova dva iskusna asa uvele svežinu na terenu. "Orlovi" su puni optimizma započeli drugo poluvreme, ali ovo jednostavno nije naše veče.

Dva puta u roku od tri minuta su poništeni golovi Aleksandru Mitroviću. Prvo u 50. minutu kada je u ofsajdu bio Sergej Milinković-Savić, a zatim je i sam Mitar bio u ofsajdu. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Ni to nije obesrhabrilo naše momke,  nastavili su u svom ritmu, ali gola nije bilo. U  70. minutu smo u jednom napadu dva puta pogodili stativu. Prvo Mitrović, zatim Pavlović. Volje je itekako bilo, ali sreće ne.

Bili smo bolji večearas na terenu, više smo napadali, ali tri poena idu Mađarskoj. Iskoristili su naši protivnici svoje prilike za razliku od nas, a i njihov golman Denes Dibus briljirao je večeras.

Srbija sledeći meč igra  protiv Crne Gore koja je trenutno na trećoj poziciji, ukoliko želimo da ostanom drugi i da idemo na Evropsko prvenstvo, moramo da pobedimo Crnu Goru u Beogradu. Meč je na programu u utorak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gospodin

pre 6 meseci

Za Srbiju igraju domaci igraci iz Srpske lige sa dva stranca.

Selektor iz fotelje

pre 6 meseci

"Srbija dominirala"...? Daj ne budite smešni - Mađari su (nam) sasvim lepo pokazali kako to apsolutno nije više tim koji gubi sa 5-6 golova razlike...nas nešto posebno ne treba ni komentarisati, u svojim klubovima igraju kako treba (da ne kažem briljiraju), kad su zajedno po dve leve noge uz promaju na sve strane...ne možemo da prevaziđemo taj srpski gubitnički mentalitet u smislu i kad kao učiniš nešto valjano vrlo brzo napraviš kikseve koji ponište sve do tada odrađeno...činjenica.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija