Autor: Informer.rs

16.10.2023.

06:40

Foto: EPA Images

Sport

Crnogorci samouvereni! Mugoša: Nismo se plašili ni jačih reprezentacija od Srbije

"Orlovi" i "sokolovi" će praktično u direktnom duelu odlučiti ko će zauzeti drugo mesto u grupi i izboriti plasman na EURO naredne godine u Nemačkoj. 

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija u subotu uveče izgubili su u Budimpešti od Mađarske (2:1) i tako sebi zakomplikovali odlazak na kontinenalnu smotru. Srbija je tako trenutno druga na tabeli sa deset bodova, dok su Crnogorci treći sa osam, ali i utakmicom manje.

Reprezentativac "sokolova" Stefan Mugoša pred duel u Beograd poručuje da su on i saigrači svesni da ih čeka težak meč, ali da se ne plaše srpskih fudbalera.

- Kod njih je verovatno drugačije posle utakmice u Budimpešti, a mi smo fokusirani samo na sebe. Srbija je izgledala ozbiljno protiv Mađarske, ali svakako ima mane i tu treba da tražimo priliku. Fudbal je živa materija, ne možete unapred da "nacrtate" stvari, a mi znamo da nas čeka veoma težak meč. Veliki je ulog i nadam se da ćemo uz pomoć navijača, koji dolaze u velikom broju, stići do povoljnog rezultata - kaže Mugoša.

Informer

Fudbaleri Srbije u prvom meču pobedili su Crnu Goru sa 2:0

Napadač korejskog Inčon junajteda ističe da zna koje su prednosti i mane "orlova".

- Možemo da izdržimo nalete Srbije. Imaju veliki napadački potencijal, ranjivi su u odbrani i nisam siguran da će se tek tako zaleteti u napad. Nikad nismo bili bliže Evropskom prvenstvu i imaćemo šta da pokažemo u Beogradu. Bitno je da budemo skoncentrisani, detalji mogu da odluče - ovakve utakmice rešavaju prekid, nepažnja - poručuje 31-godišnji crnogorski reprezentativac.

Mugoša dodaje ga će se njegova ekipa boriti da ponosno predstavlja svoju zemlju i da ih ne zanima što Srbija na papiru ima jači i skuplji tim.

- Hrabrost se ne dovodi u pitanje. Igrali smo i protiv većih reprezentacija, pa se nismo plašili. Kao što je Nikola Krstović rekao: "Treba nam 11 lavova na terenu". Da pokažemo od čega su satkani Crnogorci. Srbija možda ima jači i skuplji tim, ali kada igraš za reprezentaciju i predstavljaš svoj narod i državu, kad čuvaš i braniš ono što je sveto, može protivnik da vredi ko zna koliko miliona. Uopšte nas ne zanimaju takva poređenja - zaključio je Mugoša.