Autor: Informer.rs

16.10.2023.

11:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Rumun poručio posle poraza Srbije: Treba da učimo od Mađarske!

Mađarska je trenutno prva u grupi G, a nakon pobede nad Srbijom koja je bila glavni konkurent za vodeću poziciju, čini se da će tamo i ostati.

Veliki uspeh, doskoro neprimetne ekipe, izazvao je mnogo interesovanja, naročito u regionu, a jedan od najglasnijih u pohvalama je bivši reprezentativac Rumunije Lucijan Gojan. On smatra da bi na primeru Mađarske mogao i morao da uči njegov Fudbalski savez.

Informer

Lucijan Gojan

- Mađarska je pored nas, ali oni imaju dolično razvijen program za mlade igrače i polaznike fudbalskih akademija. Meč između Srbije i Mađarske bih postavio u kabinet ministara i naterao sve da gledaju i shvate zašto oni mogu, a mi ne možemo, iako smo mnogo talentovaniji od Mađara - grmeo je Gojan.

On je istakao ogromnu razliku u preciznosti igre između Mađarske i Rumunije, iako je reč o dve zemlje iz komšiluka.

- Precizna dodavanja, brzina igre i tehnika, pa zatim ambicija i stav. Sve to Mađari imaju, a mi nemamo. Najveći problem je što je to zemlja iz komšiluka. Ovakve stvari su normalne u Engleskoj, Španiji, Nemačkoj, ali kod nas se ovo dešava, a dele nas samo stotine kilometara - poručio je fudbaler Mumbaja.

Informer

Marko Rosi, trener Mađarske preporodio reprezentaciju

Rumunija je trenutno prvoplasirana u grupi I, koju čine još Švajcarska, Izrael, takozvano Kosovo, Belorusija i Andora.