Autor: Informer.rs

18.10.2023.

07:27

Foto: Twitter/FSS

Sport

Zgromio Crnogorce, pa onda ispoštovao još jednu tradiciju! Mitre, zaslužio si!

Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije i dvostruki strelac u pobedi Srbije nad Crnom Gorom (3:1) Aleksandar Mitrović ispoštovao je posle meča na "Rajku Mitiću" još jednu neobiču, ali lepu tradiciju.

Kad dobro obavi posao, kad ekipi i sebi donese važnu pobedu, Mitar voli da se počasti - picom! To mu je izgleda omiljeni specijalitet, pa se tako i nakon izlaska iz svlačionice posle trijumfa nad "đetićima" pohvalio svojom večerom.

Informer

Pamti se da je popularni Mitrogol, miljenik navijača srpske repezentacije, na identičan način proslavio i pre skoro pune dve godine kad je takođe golom odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo u Katar. Tad je Mitar srušio Portugale usred Lisabona u 90. minutu, "orlovima" čekirao put na Mundijal na Bliski istok, a Kristijana Ronalda i drugove ostavio da preko baraža traže svoju sreću.

Mitar je i tad, posle meča, sreću pronašao u pici.

"Otišao na Svetsko prvenstvo ili osvojio neki turnir - isto ti je, pivo i pica" - rekao je tad Mitar uz prepoznatljiv osmeh.

Naš Smedereavac se nije pavio Englez ni dok je boravio na Ostrvo, pa je i posebne uspehe Fulama proslavio na isti način. A bilo ih je, jer je Mitar maltene sam dva puta uvodio "kolibare" iz Čempionšipa u Premijer ligu, odnosno iz drugog ranga takmičenja u elitu.

Nisu mu trebali kavijar, šampanjac ili jagode sa šlagom. Pica, brate, i pivo, pa udri.

Nadamo se da u Nemačkoj imaju dobrih picerija, da nam ne iznevere Mitra, a nadamo se i da će naša fudbalska reprezentacija predvođena ovim majstorom igre imati više uspeha na Evropskom prvenstvu nego što je imala na Svetskom.

Mitre, prijatno!