Autor: Informer.rs

22.10.2023.

13:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Vidić se oprostio od Bobija Čarltona: Ogroman igrač i još veći čovek!

Od legende Mančester junajteda oprašta se ceo fudbalski svet, a na Instagramu se oglasio i bivši kapiten "đavola" i reprezentativac Srbije Nemanja Vidić.

"Ogroman igrač i još veći čovek. Njegovo prisustvo, dostojanstvo i smirenost je nešto što je ostavilo trajan utisak na sve koji su imali čast da ga sretnu. Počivajte u miru, Ser Bobi“, napisao je Vidić.

Ser Bobi Čarlton je legenda Mančester junajteda i jedan od ključnih igrača engleske reprezentacije prilikom osvajanja trofeja na Svetskom prvenstvu 1966. Čarlton je odigrao 106 utakmica za Englesku i postigao 49 međunarodnih golova. Tokom 17 godina, kao prvotimac  Junajteda osvojio je tri ligaške titule, Evropski kup i FA kup. Titulu Sera, za izuzetne zasluge, dobio je 1994. godine. Bio je član Laureus sporske akademije. Mančester junajted odao je počast Čarltonu, opisujući ga kao jednog od najvećih i najvoljenijih igrača u istoriji kluba.

Informer

"Ser Bobi je bio heroj milionima, ne samo u Mančesteru ili Ujedinjenom kraljevstvu, već svuda gde se fudbal igra širom sveta. Njegov sportski duh i integritet bili su za divljenje, kao što su i njegovi izvanredni fudbalski kvaliteti. Ser Bobi će zauvek biti upamćen kao velikan ove igre."

U januaru 2011. godine, prema glasanju, proglašen je za četvrtog najvećeg igrača Mančester junajteda, iza Rajana Gigsa, Erika Kantone i Džordža Besta.