Autor: Informer.rs

24.10.2023.

11:18

Foto: EPAIMAGES

Sport

Zvezda je odvratna! Šokantna izjava fudbalera Lajpciga

Austrijanac dobro poznaje crveno-bele. On je u redove Lajpciga stigao iz Hofenhajma sa kojim je pre tri godine igrao protiv šampiona Srbije u okviru Lige Evrope.  U Beogradu je bilo 0:0, a onda su Nemci u revanšu slavili sa 2:0. Sad je Baumgartner Nemcima pokušao da objasni kakav rival ih čeka.

- Veoma robusan i "odvratan“ protivnik koji vam kvari igru kada imate loptu. Pre svega ih definiše igra u defanzivi. Neće nam ništa pokloniti, moramo da budemo spremni na to i da nametnemo naš stil igre. Ako to uradimo, uveren sam da možemo da pobedimo u obe utakmice - rekao je Baumgartner za sajt kluba.

Austrijski reprezentativac iz redova Lajpciga je protiv crveno-belih postigao prvi gol u evrokupovima u karijeri.

Informer

- Lep trenutak kojeg volim da se sećam. Prvi golovi su uvek nešto posebno. Možda ću u sredu postići i prvi gol u Ligi šampiona. Naravno da bi bilo sjajno da to ponovim protiv Beograđana - poručio je Austrijanac.

Baumgartner je u Lajpcig stigao ovog leta iz Hofenhajma za 24 miliona evra i do sada je odigrao 25 minuta u prve dve runde Lige šampiona za novi klub. Otkrio je kako se sprema za meč.

- Trudim se da sve bude prilično normalno. Kod kuće  pokušavam da se malo opustim sa devojkom i našim psom. Uživam u Lajpcigu - rekao je Kristof Baumgartner.