Autor: Informer.rs

13.11.2023.

08:17

Foto: Reuters/informer

Sport

Ambasador Izraela demantovao selektora: Srbija je pravi prijatelj, hvala!

Selektor fudbalske reprezentacije Izraela, žestoko je pljunio po našoj zemlji pred utamicu u Prištini sa takozvanim Kosovom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvom (1:0). Tom prilikom je poručio da su Izraleci ponosni što su na teritoriji tzv. Kosova, te da zna da su "mali u prošlosti sličnu situaciju kao i Izraleci".

"Želim snažno da poreknem ono što je izgovorio selektor fudbalske reprezentacije Izraela i da ponovo potvrdim duboko poštovanje Izraela prema Srbiji i srpskom narodu. Srbija se pokazala kao pravi prijatelj i čini to iznova u ovim izazovnim vremenima, posebno u oblasti sporta, kada je Beograd dom za tri naša košarkaška tima! Hvala, Srbijo!, poručio je ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan, piše na zvaničnoj Tviter stranici ambasade Izraela.

Nije na odmet da podsetimo na reči Alona Hazana, koga je ambasador morao da demantuje.  

Veoma smo ponosni što smo ovde. Znam da ste i vi imali u prošlosti sličnu situaciju kao i mi. Nadam se da će u budućnosti vaš i naš narod živeti u boljem i mirnijem svetu. Cenimo ono što su nam vlada i građani pružili, a to je gostoprimstvo. Mi smo za fudbal i brinemo samo o sportu. Želimo da se svi ljudi odavde i iz Izraela, koncentrišu samo na fudbal - kazao je Hazan pred utakmicu.

Informer

Izrael je poražen (1:0), a nakon ovog meča je reprezentativac Eran Zahavi opleo po takozvanom Kosovu. 

- Ovo je više bio svinjac nego što je fudbalski teren. Ovde nije mogao da se igra fudbal. Fudbaleri poput nas moraju da imaju normalne uslove da bi igrali i da bi došli u određene šanse. Bilo je teško raditi osnovne fudbalske stvari, a nije ni da su oni bili naročito dobri - rekao je najbolji strelac reprezentacije Izraela posle meča.