Autor: Informer.rs

17.11.2023.

16:27

Foto: Starsportphoto©

Sport

Jovetić veruje u čuda i nada se porazu Srbije!

Ima Srbija istorijsku šansu da se u nedelju nakon više od dve decenije plasira na Evropsko prvenstvo. Za tako nešto "orlovima" će biti neophodan najmanje remi u duelu protiv Bugarske u Leskovcu. Sa druge strane, ukoliko Bugari savladaju četu Dragana Stojkovića Piksija, a Crna Gora savlada Mađarsku u Budimpeši, na kontineltanu smotru idu "sokolovi". 

Jasno je svima da su šanse za tako nešto minimalne, pre svega zato što Bugari igraju katastrofalno tokom kvalifikacija. Ipak, kapiten Crne Gore - Stevan Jovetić, veruje u rasplet koji bi išao na ruku njegovoj reprezentaciji. Kao glavni argument ističe da je Srbija do boda u Razgradu stigla u nadoknadi vremena, zbog čega priželjkuje da se Bugarima "vrati". 

- Nije nas remi Mađarske u Sofiji poremetio, odradili smo svoj deo posla i mislim da sa 11 bodova može da se kaže da smo ostvarili dobar rezultat do sada. Sada nam ostaje taj meč u Mađarskoj, kao i duel Srbije i Bugarske u kojem može svašta da bude. Srbima je i bod dovoljan, ali može svašta da se dogodi, jer je fudbal čudna igra. Možda se i Bugarima vrati za sve golove što su primili u sudijskoj nadoknadi - rekao je Stefan Jovetić posle trijumfa nad Litvancima. 

Informer

 

Iskusni napadač Olimpijakosa postigao je gol i upisao asistenciju protiv Litvaniaca. Sada je najbolji strelac crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama, a više golova od njega u našoj grupi postigao je samo Aleksandar Mitrović - pet.