Autor: Informer.rs

30.11.2023.

23:11

Foto: Printscreen Arena sport

Sport

(VIDEO) Potpuno ludilo u Leskovcu! Pešić i arbitri oteli Čukaričkom istorijski bod iz ruku, Ferencvaroš slavio 2:1!

Bio je to izuzetno uzbudljiv meč, ali na kraju srpski predstavnik nije uspeo da osvoji prvi, istorijski bod u evropskim takmičenjima!

"Brđani" su bili jako blizu velikog boda, koji im ne bi mnogo doneo u konačnom poretku na tabeli, ali bi svakako značio klubu. Ipak, iz ruku im je remi oteo Aleksandar Pešić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, majstorskim udarcem u poslednjim trenucima zaustavnog vremena.

Informer

Popularni "Šilja" idealno je primio loptu na ivici šesnaesterca i poslao neodbranjiv udarac iz okreta! Golman Filipović bio je nemoćan, a iz Čukaričkog tvrde da su oštećeni, jer smatraju da je pre toga bio faul od strane gostujućih igrača.

Na kraju, to je obeležilo najbolju partiju "brđana" u Ligi konferencija ove sezone. Meč u Leskovcu nije mogao bolje da počne za izabranike Igora Matića, pošto su poveli u 10. minutu nakon fantastičnog pogotka Luke Adžića.

Delovalo je da će Čukarički možda dati i drugi pogodak, ali je Dejan Stanković, trener gostiju, naredio totalnu ofanzivu Ferencvaroša. Pritiskali su tokom drugog dela meča, na kraju došli su do izjednačenja u 83. minutu. Strelac je bio Kristofer Zaharijasen, i to nakon što mu je Stanković uručio "puškicu" gde da čeka loptu od saigrača.

A onda, ludilo u Leskovcu! Krenuo je Ferencvaroš na sve ili ništa, prethodno je Čukarički promašio šanse preko Ivanovića i Singa, a onda se dogodio i pomenuti pogodak Pešića. Iz tabora srpskog kluba grme jer smatraju da je Sandej Adetunđi fauliran. Na kraju su se u prenosu čule i psovke, isključen je trener Igor Matić, ali mora se priznati da je Pešić zaista majstorski doneo trijumf "Fradiju".

Na kraju, Čukarički je ostao bez istorijskog boda u Ligi konferencija, a stanje nakon pet kola u grupi izgleda ovako: Fiorentina 11 bodova, Ferencvaroš 9, Genk 6, Čukarički 0.