Autor: Informer.rs

05.12.2023.

14:33

Foto: profimedia

Sport

Rusi se hitno oglasili! Evo da li Zvezda dovodi novog trenera!

Izraelac Barak Bahar biće trener Crvene zvezde najmanje do kraja prvog dela sezone, a onda bi moglo da dođe do promene na klupi, kako su mediji preneli. 

Trener je nedavno i pored očajnog izdanja u Ligi šampiona, a ne briljiraju crveno-beli ni u domaćem šampionatu, dobio podršku uprave. Ali, ako se ipak predomisle navodno bi na njegovo mesto trebalo da dođe nekadašnji pomoćnik Jirgena Klopa u Liverpulu, sad čovek zadužen za transfere u moskovskom Dinamu. Međutim, ruski "Sport Ekspres" navodi da 62-godišnji Buvač nije pričao na tu temu sa čelnicima kluba.

-"Buvač je mogao, da je želeo, da vodi Dinamo, ali o tome nije bilo govora. U moskovski klub je došao i sa stavom da ne želi da trenira. Prema našim saznanjima, 62-godišnji specijalista je potpuno zadovoljan svojom ulogom u Dinamu, gde se bavi transferima, ali ima priliku da ostane u senci" piše "Sport Ekspres."

Željko Buvač je 17 godina bio prvi asistent Jirgenu Klopu, od 2001. do 2008. u Majncu, potom u Dortmundu, pa u Liverpulu od 2015. do 2018. Nije vodio samostalno neki klub, nego je postao sportski direktor moskovskog Dinama.