• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

30.11.2023

15:29

Bez potresa na "Marakani": Zvezda čuva  i tim i trenera

Starsportphoto

Crvena zvezda

Bez potresa na "Marakani": Zvezda čuva i tim i trenera

Podeli vest

Crvena zvezda planira da do narednog leta rasproda dobar deo tima, ali će ključne igrače pokušati da sačuva kako bi osvojila titulu i narednog leta ponovo probala da uđe u Ligu šampiona, saznaje Informer!

Plan čelnika sa "Marakane" je da ekipu sa klupe i dalje predvodi Barak Bahar i loša epizoda u Ligi šampiona za sad neće uticati na njegov status. Šestorica fudbalera crveno-belih od leta će biti slobodna u izboru nove sredine, pošto im ističu ugovori. Osim njih, postoji još nekoliko važnih igrača kojima čelnici kluba neće praviti problem da odu u slučaju dobre ponude. Ipak, prvo će biti obavljeni razgovori sa onima kojima ističe ugovor.

Foto: Starsportphoto

 


- Ključni igrač kojem ističe ugovor je kapiten Aleksandar Dragović. On je izrazio želju da ide i prošle godine, ali je ostao, jer mu je predočeno koliko je potreban timu za Ligu šampiona. Ovog leta na pozajmicu je došao Naser Điga i njega ćemo otkupiti u junu. Sa ostalima ćemo videti da zajednički donesemo odluke u obostranom interesu. Kad je reč o treneru Baharu, smatramo da je u Ligi šampiona odlično pripremio svaku utakmicu i glupo bi bilo odreći se takvog trenera - objašnjava naš izvor iz uprave Zvezde.

Stižu trojica igrača

Crvena zvezda angažovaće štopera, levog beka i ukoliko nađe kvalitetnog zadnjeg veznog igrača.
- Za visok nivo fudbala potrebna je dobra odbrana, a Bahar od svih štopera najviše veruje Dragoviću i Đigi. Moramo da budemo spremni ako Dragović reši da ode. Levi bek nam takođe treba. Rodić je čovek koji igra do poslednjeg atoma snage, ali potreban je neko da ga odmeni. Zadnji vezni bi dobro došao, ako nađemo nekog ko se uklapa u sistem - ističe naš izvor. 


Svesni su na "Marakani" da će vrlo verovatno dobiti dobre ponude i za neke igrače koje ne bi želeli da prodaju. U tom slučaju biće potrebno napraviti dobru procenu kojeg igrača mogu da se odreknu i čiji odlazak će moći adekvatno da nadomeste.

- Naši igrači imaju veliku vrednost na tržištu, jer imamo mlade i brze i fizički jake prvotimce. Mnogi klubovi se raspituju za naše igrače. Nećemo sigurno prodati svakog za koga stigne dobra ponuda, ali nekog ćemo morati da pustimo. Milione evra možemo da zaradimo na Osmanu Bukariju, za koga već imamo dobru ponudu. On je najbliži odlasku. Imamo nagoveštaje da će stići zvanične ponude za Mirka Ivanića, Marka Stamenića i Jovana Mijatovića. Nekog ćemo sigurno pustiti. Uvek može da se desi još neko iznenađenje - ističe naš izvor. 

Foto: Starsportphoto

 

Uprkos činjenici da je Zvezda osvojila samo jedan bod u Ligi šampiona i oprostila se već u novembru od proleća u Evropi, sportski sektor veruje u aktuelni tim i nada se da će sledeće sezone da bude značajno bolji nego sada.
- Činjenica je da su poslednjeg dana prelaznog roka stigli Šerif Ndijaje, In Bom Hvang i Naser Điga, tako da nisu prošli pripreme sa ekipom. Pred ovim timom su zajedničke zimske, a potom i letnje pripreme i moramo da zadržimo većinu, da ne prodajemo najvažnije igrače i da onom ko ode nađemo adekvatnu zamenu. Ako hoćemo da osvojimo titulu i onda da napravi rezultat u Ligi šampiona, moraćemo da se ponašamo tako - zaključio je naš izvor.

 

ISTIČU UGOVORI
Zoran Popović (golman)
Aleksandar Dragović (štoper)
Naser Điga (štoper) - ističe pozajmica
Nemanja Milunović (štoper)
Aleks Vigo (desni bek)
Aleksandar Katai (vezista)

MOGU DA ODU U SLUČAJU DOBRIH PONUDA
Osman Bukari (krilni napadač)
Mirko Ivanić (vezista)
Jovan Mijatović (napadač)
Marko Stamenić (vezista)



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija